Українці тепер зможуть їздити до Брунею без візи

— 30 березня 2011, 10:20

Відповідну угоду укладено між Кабінетом міністрів України та урядом Брунею у рамках візиту президента України до Брунею, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу президента.

Документом передбачено право громадян України і Брунею перебувати на території, відповідно, кожної з держав без віз терміном до 30 діб.

Крім того, у присутності Віктора Януковича і Султана Брунею було підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядами двох країн щодо співробітництва у сфері оборони.

Меморандумом закладаються основи українсько-брунейського співробітництва в оборонній та військово-технічній сферах.

В документі, зокрема, йдеться про такі напрями взаємодії, як проведення спільних військових навчань, обмін персоналом, співпраця у галузі оборонної промисловості, реформування Збройних сил тощо.

Також прописуються питання захисту інформації та охорони прав інтелектуальної власності.

Передбачається створення постійно діючого спільного комітету оборонних відомств двох країн.

Крім того, прийнята спільна заява України та Брунею за підсумками державного візиту президента України до Брунею Даруссалам.

У ній наголошується, що між Україною і Брунеєм закладено основи для розвитку і поглиблення дружніх відносин, що існує низка перспективних сфер співпраці, в яких на взаємовигідній основі можуть реалізовуватися спільні проекти.

Реклама:

Головне сьогодні