Американська родина продасть колекцію "Кока-Коли"

— 28 квітня 2011, 09:59

Родина Шмідт із штату Кентуккі, що володіє колекцією предметів, пов'язаних із "Кока-Колою" вирішила продати унікальне зібрання.

Торги планують провести у вересні 2011 року, повідомляє Lenta.ru із посиланням на Associated Press.

Американська родина почала збирати колекцію у 1970-х роках. До неї потрапили пляшки, сувеніри, іграшки, торгові апарати, розноси, календарі, світлові табло та багато іншого із символікою "Кока-Коли". Всі ці предмети (всього - більше 30 тисяч найменувань) були виставлені у музеї напою, що відкрився дякуючи родині Шмідт. Декілька днів тому музей закрився та почав готуватися до аукціону.

До зібрання входять багато речей, що є високою колекційною цінністю. Так, до прикладу, серед експонатів музею можна знайти сувеніри, що були випущені в середині 19-го століття, коли "Кока-Кола" тільки з'явилася у продажу. На думку спеціалістів, загальна вартість зібрання складає приблизно 10 млн. доларів.

За словами Ларрі Шмідта, представника родини колекціонерів, прийняти рішення щодо продажу предметів було непросто. Однак він підкреслив, що він та його родичі готові рухатися вперед і хотіли б дати можливість своїм однодумцям стати власниками особливих екземплярів.

Реклама:

Головне сьогодні