Тенденції активного відпочинку цього літа

Кожного разу, коли приходить літо, ми радіємо. Бо стає більше сонця, більше вільного часу і, начебто, більше повітря у містах.

Щодо вільного часу, то він з’являється на місці зимової нудьги, коли темніло вже о шостій вечора, накрапав полу сніг-полудощ, і хотілося чимскоріше добігти до дому.

Тепер, залишаючи своє робоче місце, ми відправляємось на прогулянку і плануємо наступні вихідні. Де б поїхати – до дачі чи з друзями у ліс? А може відкрити купальний сезон чи покататися на катері Дніпром?

А чи звертали ви увагу на те, що кожного літа виявляються якісь нові тенденції щодо активного відпочинку? Якщо пам’ятаєте, було таке, коли всі із захватом їхали на пагорби, щоб політати з дельтапланом, а потім ця жага якось ущухла і всі гуртом поїхали сплавлятися на байдарках (тоді лапаті весла перетримали в руках і ті, хто й бачити не міг будь-яке судно).

А може покататися на катері Дніпром?
Можна навіть сказати, що то – "модні" види відпочинку. А які ж види набудуть статусу "модних" цього літа – літа-2011?

Джампери

У великих містах вже виставляються стенди, на яких докладно описано, як розважатися на джамперах .

Досвідчені спортсмени можуть підстрибнути за допомогою цієї конструкції аж на 3 метри над землею.

То тут, то там можна побачити молодиків з дивними дугами, які оснащені кріпленнями для ніг. Як може бути ясно з назви (вона походить з англійського "jump", тобто "стрибати"), ці штуки призначені для стрибків. Досвідчені спортсмени можуть підстрибнути за допомогою цієї конструкції аж на 3 метри над землею.

Стрибки на джолі-джамперах – свіжий спосіб розслабитися та весело відпочити за друзями

Вартість такого заходу дуже різна. Орендувати джампери та отримати коротенький майстер-клас по їх використанню, а потім ще й пострибати власно-ніж можна за суму від 300 до 700 гривень. Цифри залежать від часу та популярності місця, де ви побачили стенд або джамперську базу.

А ще стрибки на джолі-джамперах – такий собі свіжий спосіб розслабитися та весело відпочити за друзями, не виїжджаючи за місто.

Глайдінг

Якщо ролики та скейт для вас – не нові та, кажучи відверто, набридлі способи провести час у вихідні, то аероглайд може стати їм хорошою заміною. "Сіль" глайдінгу – у катанні по трасі з невеличким нахилом на чудернацькому "транспорті".

"Сіль" глайдінгу – у катанні по трасі з невеличким нахилом на чудернацькому "транспорті".

Транспортний засіб або, власне, аероглайдер – це споруда, утворена з чотирьох (або більше) металевих планок, до яких з чотирьох сторін прикріплені колеса. Посередині аероглайдера є сидіння. Зрозуміло, що у перший раз займатися глайдінгом (не забувайте про нахил) якось боязко.

Вартість такого заняття – 100-200 гривень за 15 хвилин

Але всі, хто наважився на спуск, обов’язково проходять інструктаж та отримають захист, який збереже ваші коліна та лікті (так, як при катанні на роликах) та шолом.

Тож можна сказати, що їзді на аероглайді – захоплююче та безпечне заняття. Вартість такого заняття – 100-200 гривень за 15 хвилин.

Сігвей

Насправді, реальний бум на сігвеї стався того літа. Але ці двохколесні самокати так сподобалися і підліткам, і дорослим, що катання на сігвеї не втратило своєї популярності і влітку 2011 року. До того ж можна не тільки кататися і "намотувати кола", але й прослухати справжню екскурсію.

За катання з екскурсією треба буде заплатити біля 300 гривень

Такий доволі інтересний спосіб відпочити пропонують у столичному Маріїнському парку. За катання з екскурсією треба буде заплатити біля 300 гривень.

Звісно ж, ви можете покрутити пальцем біля скроні або просто сказати, що ці модні види активного відпочинку – не для вас.

Але навіть у цьому разі у цього коротенького огляду є зиск: ви тепер точно знатимете, чим захопилися цього літа ваші друзі.

Реклама:

Головне сьогодні