Тест

Українцям можуть дозволити відвідувати Індію без віз

Україна та Iндiя невдовзi можуть пiдписати угоду про безвiзовий режим.

Про це повідомив прес-секретар Мiнiстерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, якого цитує Інтерфакс-Україна.

"Пiд час зустрiчi обговорювали текст проекту угоди мiж Кабiнетом Мiнiстрiв України та урядом республiки Iндiя про скасування вiзових вимог для осiб, якi користуються дипломатичними паспортами, а також було узгоджено його остаточну редакцiю", - повiдомив О.Дикусаров.

Вiн також додав, що на зустрiчi сторони обговорили перспективи переговорного процесу мiграцiйної проблематики шляхом пiдписання двостороннього документа про спiвробiтництво у сферi боротьби з нелегальною мiграцiєю.

"Крiм того, iндiйська сторона висловила готовнiсть розпочати переговорний процес щодо пiдписання двосторонньої українсько-iндiйського угоди про реадмiсiю", - сказав О.Дикусаров.

Наразi туристична вiза для громадян України в Iндiю коштує вiд $40 (шестимiсячна) до $130 (до п'яти рокiв). Службова - $200 (до року) - $ 280 (до п'яти рокiв). Транзитна (одно-або дворазова) - $20 (до 15 днiв). Студентська - $75 (до п'яти рокiв). Iншi вiзи - вiд $80 до $200 (вiд шести мiсяцiв до п'яти рокiв).