Хмара попелу з вулкану Україні не загрожує

— 24 травня 2011, 16:37

В Україні найближчим часом не очікують хмари попелу з вулкану Грімсвотн. Утім, загроза потрапляння в повітряний простір зберігається для Великої Британії, повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Ця хмара загрожує наразі максимум Великій Британії. Подальшого розповсюдження поки що очікувати не варто. Тобто найближчим часом, думаю, мінімум днів десять, жодних особливих ускладнень на території України не виникне", - сказав М.Кульбіда в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Водночас він нагадав про випадок із вулканом Ейяф'ядлайокудль, зазначивши, що того разу виникли ускладнення з авіаційним рухом. "Потрібно пам'ятати випадок із вулканічним попелом попереднього вулкана в Ісландії. Зрозуміло, що ускладнення можуть виникнути в інших країнах, і це все позначатиметься на авіаційному русі в Україні", - наголосив синоптик.

"Крім якихось проблем з авіарухом, я думаю, інших проблем очікувати в Україні не слід", - підсумував М.Кульбіда.

Як повідомлялося, 21 травня розпочалося найпотужніше за останні 100 років виверження вулкана Грімсвотн.

Європейська метеорологічна служба раніше попередила, що незабаром до деяких районів Великої Британії може дістатися хмара вулканічного попелу з боку Ісландії.

Раніше вчені прогнозували чергове виверження, проте зазначали, що воно не призведе до проблем із польотами, як це сталось у квітні 2010 року під час виверження вулкана Ейяф'ядлайокудль.

Реклама:

Головне сьогодні