Тест

10 місць для повного роздягання

Оголитися перед незнайомими людьми під силу не кожному. Хоча літо і спонукає "зняти з себе усе", а не лише зайве, наважитися це зробити можуть далеко не кожен. Втім, навіть "колективно" оголюватися можна не лише на нудистських пляжах, а якось більш оригінально.

Популярний туристичний путівник Lonely Planet склав десятку місць, в яких з'явитись у чому мати народила не лише цікаво, але й подекуди екстремально. Але що ще потрібно тим, хто хоче випробувати свою силу волі і показати себе всім голим-голісіньким?

Онсен, Японія

Занурювання в онсен (природні, багаті мінералами гарячі джерела) є популярною древньою традицією в Японії. Інструкція по оздоровленню в таких гарячих джерелах вказує, що нурець має ретельно помитися перед тим, як зайти в жіночу чи чоловічу частину онсена.

В японському онсені треба купатися голим. Фото mavesen
При ходьбі по всій території онсена варто прикривати інтимні частини тіла невеликим рушником, а під час пірнання, намагайтесь не робити великих хвиль.

Постановки Спенсера Туніка

Нудисти-початківці можуть зважитися зняти увесь одяг в ім'я мистецтва - взяти участь у масовому зборищі голих людей, які фотографує американець Спенсер Тунік. Так, наприклад, у 2001 році понад 4000 мешканців Мельбурна вийшли на береги річки Ярра, сформувавши тим самим рожеві береги з плоті.

Робота Спенсера Туніка Barcelona I (Institut de Cultura) 2003, Phillips, de Pury & Company
У 2003 році 7 000 голих людей добровільно роздягнулися біля Барселонського інституту культури. Втім, на згадку про такий "подвиг" кожен отримує фотографію з дня своєї нудистської слави.

300 Club, Антарктида

Щоб стати членом "Клубу 300", треба могти перенести коливання температури у 300 °F (149 °С). Про мінусову температуру вже подбала природа (взимку вона становить навіть 100 °F (-73 °С). А от, щоб отримати різницю температур, члени клубу розігрівають сауну до 200 °F (93 °С). Після гарячих процедур голі члени клубу біжать від станції Амундсен-Скотт Південного полюса до географічного полюса (який відзначається з стовпом, звісно) і назад.

Станція Амундсен-Скотт. Фото з Вікіпедії
Важливо не бігти дуже швидко, бо морозне повітря може пошкодити легені.

Купальня Forty Foot, Ірландія

У восьми кілометрах від Дубліну є музей Джеймса Джойса, у якому зберігається також дорогоцінні видання "Улісса" з ілюстраціями Анрі Матісса. Нижче вежі музею є купальня з морською водою, яка згадується в кінці першого розділу твору.

Купатися тут голяка холодно. Але місцеві мешканці саме так і роблять. Фото Martello tower
Тепер місцеві жителі без купального костюму занурюються у води басейну. Сміливі туристи можуть до них приєднатися.

Сауна, Фінляндія

Спершу душ, потім розігрів у гарячій сауні, нагрітій до 100 °C (210 °F), а потім - стрибки у чому мати народила у м'який сніг чи ополонку.

Потім повторіть. Влітку можна додати до цього легке "побиття" мокрими березовими гілками, які покращують кровообіг.

Фінська сауна. Фото ezioman
Традиційно сауни виникли з необхідності, при цьому вони були єдиним практичним місцем для миття протягом довгої фінської зими. Сьогодні на території країни є понад два мільйони саун.

Турецькі лазні, Угорщина

У Будапешті є чимало басейнів, у які подається вода з 123 гарячих джерел. Користь від відвідування цих лазень закріплена на національному рівні: держава субсидує такі регулярні процедури угорців.

Купальні в Угорщині. Фото Omar A.
Путівник Lonely Planet радить пройтися через лабіринт різних душових та басейнів з різною температурою води, не забути про сауни і лазні.

Марш Bay to Breakers, США

Це історичний піший марафон, який традиційно проходить у Сан-Франциско у травні. У цьому змаганню з ходьби щорічно беруть участь десятки тисяч людей. Частина з них - одягнута, але є й такі, хто ходить 12 кілометрів марафону голяка.

Марафон Bay to Breakers, США. Фото maveric2003
Путівник радить не забути про головні убори і зручне взуття.

Парк Tiergarten, Німеччина

У цьому парку у центрі Берліну є місце, відведене для засмагання голяка. Отримувати сонячні ванни голим в центрі міста захоплююче влітку. Інакше можна просто змерзнути.

Парк Tiergarten, що у Берліні. Фото Conanil

Майстер-класу з малювання

Чому б не заробляти на життя своєю наготою, дивуються автори рейтингу Lonely Planet? Станьте у якусь позу і утримайте її протягом невеликого проміжку часу. За цей час художники скопіюють вашу форму.