Українців пускатимуть до Словаччини без віз

— 17 червня 2011, 15:41

Жителі прикордонних із Словаччиною територій зможуть перебувати на її території до 90 днів без віз.

Про це йдеться в угоді між Україною та Словацькою Республікою про внесення змін до Угоди між Україною та Словацькою Республікою про місцевий прикордонний рух, підписаній сьогодні у Братиславі в присутності Президента України Віктора Януковича та Президента Словацької Республіки Івана Гашпаровича, пише УНІАН.

Положеннями угоди передбачається збільшення терміну безперервного перебування громадян обох країн у прикордонних зонах держав з 30 до 90 днів протягом 180 днів, запроваджується безкоштовний порядок оформлення дозволів компетентних органів сторін на місцевий прикордонний рух, а також зменшення терміну розгляду заяв громадян про оформлення зазначених дозволів з 60 до 30 днів.

Реалізація положень угоди сприятиме подальшому розвитку контактів між мешканцями прикордонних районів обох держав та забезпечуватиме покращення умов поїздок громадян України до Словаччини у режимі місцевого прикордонного руху.

Зазначена угода є першим двостороннім міжнародним документом, яким вносяться зміни до існуючих двосторонніх угод про місцевий прикордонний рух, укладених Україною з державами Європейського Союзу.

Реклама:

Головне сьогодні