Топ-10 найкращих світових велосипедних маршрутів

Немає кращого способу досліджувати нові місця, ніж на велосипеді.

Тож на честь улюблених двоколісних друзів, видання Lonely Planet пропонує топ-10 кращих велосипедних маршрутів світу, які має відвідати кожен велосипедист.

Острів Вайт, Англія

Острів Вайт вважається велосипедним раєм, для якого характерний різноманітний рельєф: пишні пагорби, вузькі вулички, глибокі й таємничі зелені яри. Крім того, тут відбуваються цікаві для молоді фестивалі.

Західне узбережжя, Тасманія, Австралія

Через особливості ландшафту, велосипедна прогулянка тут не буде занадто легкою. Проте вона компенсується приємними "бонусами", серед яких: гора Cradle Mountain, симпатичне прибережне містечко Strahan, найвищий водоспад Montezuma Falls та прекрасне озеро Lake St Clair.

Люберон і Мон Ванту, Прованс, Франція

Цей наповнений сонцем куточок Провансу являє собою суміш доглянутих виноградників і старовинних сіл, що розташовані на скелястих схилах.

Та головна мета велосипедної подорожі цього маршруту: легендарна гора Мон Ванту.

Острови Сан-Хуан, Вашингтон, США

Обираючи для велосипедної прогулянки саме ці острови, можна помилуватися береговими лініями та відокремленеми бухтами.

Утім, кожен з трьох островів - Lopez, Orcas та San Juan, мають свої відмінності. Вцілому місцевість горбиста, але тут буде вдосталь часу, аби надивитися на тюленів, видр, морських левів і косаток, а також оленів та орлів.

Графство Клер, Ірландія

Цей маршрут розраховано на любителів золотисто-піщаних пляжів та величних скель. Тут можна завітати до пабу але за однієї умови: якщо на вас чекає тримала дорога. Залишитися тут до останньої пісні - вважається жахливим порушенням етикету.

La Farola, Куба

Тут варто спробувати захоплюючий 9-кілометровий спуск по шосе La Farola, від гребеня гори Баракоа до південного узбережжя. Вздовж шосе розташовані скелі, на яких росте тропічна рослинність. Кожен поворот наближатиме до відкритого океану.

Національне шосе № 1, В'єтнам

Це найпопулярніший велосипедний маршрут у В'єтнамі. Він довгий, але дуже мальовничий, адже знаходиться вздовж найгарніших частинах узбережжя В'єтнаму.

Півострів Отаго, Нова Зеландія

Серпантин поворотів маршруту пролягає вздовж берега, забезпечуючи прекрасний вид на океан. Утім, варто приготуватися до крутих підйомів, швидких спусків і парочки альбатросів для компанії.

Острів Кейп-Бретон, Канада

Це велосипедний маршрут є найвідомішим через свої пейзажі: запаморочливі скелясті берегові лінії, кришталево-чисте Брас Д`ор, повітряні хребти нагір'я Кейп-Бретон.

У поєднанні з місцевою дикою природою (бобри, лосі й олені), химерними рибальськими селами, свіжим океанським бризом, Кейп-Бретон є своєрідним "all inclusive" для любителів велосипедного спорту.

Фріулі-Венеція-Джулія, Італія

Подорож цим маршрутом відволікатиме від, власне, спорту. Вздовж дороги можна побачити фермерів, які старанно обробляють землю, та відчути аромат свіжої землі. А вечорами можна розслабитися на площі, спробувавши знамениті білі вина регіону, а також приєднатися до місцевих мешканців для невимушеної бесіди.

Фото з Indotrek.com, Flickr (waynedunlap, Robin Thom, pete + bridgette, LuciaB, h_roach, garethac, DonovanH, Chiara Marra, CBCKChristine)

Реклама:

Головне сьогодні