Найнезабутніші подорожі світовими водними шляхами

Подорожі річкою чи океаном здавна вабили мандрівників з усього світу. І навіть сьогодні, в епоху швидкості, вирушити назустріч таким пригодам можна не лише у мріях чи книжках.

Найнезабутніші враження від мандрів по воді та по суші можна пошукати за наведеними нижче маршрутами. Варто лише, про всяк випадок, озброїтися гострими слівцями волоцюги Гекельбері Фінна або ж витонченим акцентом Еркюля Пуаро та піднятися на борт.

Рейтинг найнезабутніших подорожей водою, представляє світовий путівник Lonely Planet.

1.Ріка Ніл

Подорожуючи цією найдовшою річкою в світі, потрібно обов'язково подивитися на Єгипетські пам'ятки: величезні колони Карнаку, Храм Луксор, а також Долину Королів.

Варто також спробувати спеціальний коктейль на веранді готелю "Old Cataract Hotel", а також побачити водоспад Tis Issat в Ефіопії.

2. Північно-Західний прохід

Нунавут

Подорожуючи найлегендарнішим судноплавним маршрутом на Землі, варто погуляти парком Northwest Passage Park в Нунавут, зупинитися на острові Beechey Island, де зимувала експедиція Франкліна, перед тим, як зникнути назавжди, а також подивитися на залишки шхуни "Maud" Роальда Амундсена в гавані Cambridge Bay.

3. Фьорди Норвегії

Фьорди Норвегії вважають справжнім дивом.

Їх варто відвідати і подивитися на приголомшливу скелю Гейрангер, здійснити захоплюючу залізничну подорож між містами Хардангервідд і Флом, а також зазирнути до красивого та чарівного міста Брегген.

4. Ріка Міссісіпі.

Найголовніша річка Америки народила блюз, Гекльберрі Фінна, "Будвайзер" та багато чого іншого. Вона була свідком Громадянської війни та відміни рабства.

Подорожуючи нею, варто відвідати музей Марка Твена (Mark Twain Boyhood Home & Museum in Hannibal) для того, аби знайти саме ті місця, які він описав у своєму відомому романі.

Також треба зазирнути до підземного музею залізниці (Memphis' Slave Haven Underground Railroad Museum), здійснити паломництво до будинку Грейсленд Елвіса Преслі у Мемфісі, послухати блюз у Кларксдейлі, а також скуштувати креольську кухню в Новому Орлеані.

5. Річка Ганг

Ріка Ганг - найсвященніша ріка всієї Індії.

Тут треба здійснити подорож від Храму Ганготрі до льодовика Ганготрі, джерела Гангу, помедитувати у йога-мецці Рішікеш та "клацнути" пару фоток у місті Харідвар.

6. Ріка Амазонка

Подорожуючи Амазонкою, ви ніколи не побачите пейзажів, які б повторювалися.

Варто проїхатися затопленим лісом на каное, дрімати у човні, пливучи в нікуди, слухати пісні птахів та страшний рев мавп, а також варто зупинитися в місті Ріверсайд та здійснити пішохідну подорож тропічними джунглями.

7. Ріка Меконг

Тут просто необхідно потинятися верхів'ями Тибетського нагір'я, побувати в Китайській провінції Юньнань, подивитися на тінисті вулиці, колоніальні будівлі, ремесла та одяг ченців, а також скуштувати солодощі у Луанг Прабанг, а також повчити різнобарвний світ води у Дельті Меконгу.

8. Ріка Янцзи

Круїз річкою Янцзи, третьою за величиною у світі, запам'ятається чи не найбільше.

Тут необхідно подивитися на знамениті Три ущелини, насолодитися давнім містом Fèngjié а також просто насолоджуватися прогулянкою, мандруючи цією дивовижною рікою.

Фото з Flickr (Kaptah, mgsbird, KristyK77, Unseen Woods, Kamala L,blingqueenforever, International Rivers, thebc12)

Реклама:

Головне сьогодні