Найвизначніші пам'ятки світу вампірів: путівник

Вампіри та легенди про них видаються справді невмирущими, завдяки книжкам та кінострічкам, від "Інтерв'ю з вампіром" і до новомодних "Сутінків". Туристичний портал Lonely planet представляє добірку місць, куди варто вирушити тим, хто прагне дізнатися більше про створінь пітьми.

Замок Бран, що в Румунії, сьогодні є музеєм, присвяченим королеві Марії. Однак стіни могутньої споруди, зведеної на вершині скелі, пам'ятають іншого легендарного правителя, Влада Тепеша, якого письменник Брем Стокер пізніше "перетворив" на Дракулу, пише lonelyplanet.com.

Національні парки Санта Роса та Корковадо в Коста-Ріці - місця, де й сьогодні можна на власні очі побачити кровопивців. Щоправда, йдеться лише про кажанів-вампірів. Зазвичай вони живляться кров'ю тварин, хоча в останні роки в Бразилії та Венесуелі реєстрували випадки нападів і на людей.

Потрапити всередину паризького Musée Des Vampires (Музею вампірів) можна лише за попереднім записом. За його червоними дверима на відвідувачів чекає колекція книжок, фотографій, зброї, масок, костюмів та інших цікавинок, що мають відношення до легенд про вампірів.

Коли письменниця Стефені Майєр вигадувала свій роман "Сутінки", вона навряд чи очікувала, що справжня навала туристів спіткає невеличке містечко, в яке вона поселила своїх героїв - Форкс, що в американському штаті Вашингтон. Шанувальники приїздять туди по сувеніри, відвідують місця, де могли бувати Едвард та Белла, а 13-го вересня навіть святкують день народження коханої дівчини вампіра.

"Вампірська екскурсія" по Сан-Франциско розпочинається о восьмій вечора, щоп'ятниці та щосуботи. Учасникам показують знаменитий район Ноб Хілл, розповідають про історію міста та про тамтешні надприродні події.

Оскільки частина подій славнозвісного роману Брема Стокера відбувається в Лондоні, цілком логічно, що це місто також пропонує бажаючим тематичний "Dracula Tour".

Екскурсантам показують будинок, в якому, ймовірно, зупинявся Дракула під час візиту до британської столиці, та моторошне кладовище Хайгейт. Завершується розвага банкетом у середньовічному стилі - в меню, звісно, крові немає.

Столиця однієї з провінцій Індонезії, місто Понтіанак, за легендою, було назване на честь жахливої істоти, що колись тероризувала його мешканців. Вродлива жінка, яка померла під час пологів, заманювала чоловіків у свої тенета, а тоді патрала своїми лезоподібними нігтями.

Дорогою до Лондону граф Дракула заїхав до міста Вітбі, що в Північному Йоркширі. В подобі величезного собаки він приплив на російському кораблі "Дмітрій", з мертвим капітаном, прив'язаним до керма. Логічно, що Вітбі став місцем паломництва "вампіроманів". Двічі на рік, у квітні та жовтні, в містечку проходить Готичний тиждень - із концертами, ярмарками та комедійними вечорами.

Серіал "Баффі - переможниця вампірів" підкорив телеглядачів у 1990-х роках. Фанати білявої сміливиці, яку зіграла Сара Мішель Геллар, сьогодні можуть проїхатися тими місцями в Лос-Анджелесі та його околицях, де проходили зйомки.

Містечко Бон Темпс, де розгортаються події серіалу "Справжня кров"- вигадане. Деякі ж з епізодів, що відбувалися у барі "Фангтазія", який належав тисячолітньому вампірові Еріку Нортману, знімалися в цілком реальному закладі "Бар Алекса", що в Лонг Біч, Каліфорнія.

Фото з Flickr (ZeWaren, MiguelVieira, ericnvntr, msprague, vintagedept, jlcwalker, janeway216, sookiebontemps), jacquessirgent-museedesvampires.blogspot.com.
Реклама:

Головне сьогодні