Тест

Українські зоопарки, відвідання яких залишить позитивні враження

Подивитися на тварин у природі - що може бути цікавіше. Ці істоти поводяться по-різному, і тому спостерігати за їхнім життям можна дуже довго. З дитинства багато хто звик ходити на вихідних в зоопарки, які є в багатьох великих містах.

Але, на жаль, далеко не всі з них відповідають "людському" рівню. Умови утримання тварин часом настільки сумні, що дивитися на них без сліз неможливо...

Тим не менше, у нашій країні є зоопарки, бувати в яких приємно. Ми розповімо саме про ті звіринці, де можна побачити цікавих тварин, і порадіти, що живеться їм добре. Добірку якісних зоопарків пропонує портал autotravel.org.ua.

Ялтинський зоопарк "Казка"

Незважаючи на постійні проблеми з чиновниками, в цьому зоопарку завжди підтримують хороші умови для тварин. "Казка" - це перший приватний зоопарк.

Тут зібрана унікальна колекція представників сімейства котячих: леопарди, леви, тигри (уссурійські, амурські, бенгальські), леви. Причому, тварини дуже доглянуті і добре розмножуються в умовах зоопарку.

У "Казці" можна побачити відому білу тигрицю на прізвисько Тигрюля, якій нещодавно привезли такого ж білого тигра. На даний час у "Казці" будується сафарі-парк "Тайган".

У відвідувачів також є можливість годувати тварин - спеціальний корм можна придбати при вході.

Адреса: Ялта

Час роботи: 9:00-20:00 (каса до 19:00)

Вхідний квиток: 25-50 гривень

Миколаївський зоопарк

Цей зоопарк був заснований в 1901 році, як приватний акваріум-музей. Він по праву вважається одним з кращих зоопарків України, і навіть входить в престижну організацію WAZA.

Популярністю користуються хижаки - леви, тигри, ведмеді. Тут живе найстаріша тварина в країні - 60-річний крокодил Вася. Ще зоопарк може похвалитися 8-метровим пітоном на прізвисько Сітка. Це - найбільша змія в Європі.

Також цікаво буде побувати в "Маєтку сурікатів" і "Саду тропічних метеликів". А у вольєрі "Дідова хата", який виконаний у фольклорному стилі, можна погодувати ручних звірів і птахів - кіз, овець, курей, гусей, індиків.

Адреса: Миколаїв, пл. Леонтовича

Час роботи: 9:00-18:00 (влітку), 8:00-17:00 (взимку)

Вхідний квиток: 15-25 гривень

Одеський зоопарк

Цей зоопарк - єдиний в Україні, де успішно розмножуються індійські слони. Перший малюк - Фантик - народився тут у 1992 році і став артистом європейського цирку-шапіто. У 1998 році на світ з'явилася слониха Тенді, яка потім переїхала до Харківського зоопарку. А в 2004 році з'явилося третє слоненя, якого назвали Дюк.

Також тут добре розмножуються рідкісні, але надзвичайно красиві тварини, - амурські барси.

При Одеському зоопарку існує єдиний в Україні розплідник з утримання і розведення хижих птахів та сов.

Також тут є можливість не просто подивитися на тварин, а й поспілкуватися з ними: на "Острові черепах" (водоплавні птахи, черепахи, карасики), і в "Сільському дворику" (кози, кролі, гуси, кабанчики).

Адреса: Одеса, вул. Новощепний ряд, 25

Час роботи: 9:00-21:00 (влітку), 9:00-17:00 (взимку)

Вхідний квиток: 7-15 гривень

Харківський зоопарк

Цей зоопарк є найстарішим в Україні. Цікаво, що тут працюють веб-камери, так що "побувати" в звіринці можна віртуально. Хоча набагато цікавіше спостерігати за тваринами наживо: є окремий "Контактний зоопарк".

Там в теплу погоду можна поспілкуватися з черепахами, кроликами, ведмежам, левеням, морськими свинками.

Гордість Харківського зоопарку - створення Будинку слонів. Зараз тут живе прекрасна пара слонів - Тенді (передана з Одеси) і Аун Нейн Лей (народився в Голландії). Щорічно у звіринці влаштовуються веселі свята на честь цих добрих і тямущих тварин.

Адреса: Харків, вул. Сумська, 35

Час роботи: 8:00-18:00

Вхідний квиток: 10-30 гривень

Зоопарк Асканія-Нова

Зоопарк біосферного заповідника Асканія-Нова - прекрасне місце для спілкування з природою. Навколо - багато зелених насаджень і водойм.

Що особливо цінно - тварини утримуються в напіввільних умовах, завдяки чому відвідувачі можуть спостерігати за їх природною поведінкою в навколишньому середовищі. З моменту створення, в парку віддавалася перевага мешканцям відкритих саван, напівпустель, напівпустель, степів.

Зараз у зоопарку можна побачити 34 види ссавців, 3 види плоскогрудих, 73 види кілегрудих птахів. У колекції Асканії-Нова є лебеді, фламінго, журавлі, куріпки, жайворонки, орли, папуги.

Адреса: Херсонська область, Асканія-Нова, вул.Фрунзе, 13

Час роботи: 8:00-17:00

Вхідний квиток: 10-20 гривень