Фіналісти акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци". Фото

За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури було визначено 21 фіналіста акції. До їхнього числа увійшли 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців.

Як відомо, за умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50). Голосування триватиме до 1 грудня 2011 року.

[L]Фіналістами акції стали:

у категорії "замки": Дубенський замок (Рівненська область), замок "Паланок" (Закарпатська область), Збаразький замок (Тернопільська область), Золочівський замок (Львівська область), Луцький Верхній замок (Волинська область), Олеський замок (Львівська область), Ужгородський замок (Закарпатська область);

у категорії "фортеці": Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська область), Генуезька фортеця в Судаку (Крим), Кам'янець-Подільська фортеця (Хмельницька область), Київська фортеця (Київ), фортеця у Меджибожі (Хмельницька область), Хотинська фортеця (Чернівецька область), Чигиринська фортеця - резиденція Богдана Хмельницького (Черкаська область);

у в категорії "палаци": Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Бахчисарайський (Ханський) палац (Крим), Лівадійський палац (Крим), Маріїнський палац (Київ), Митрополичий палац (Чернівці), палац Кирила Розумовського у Батурині (Чернігівська область), палац у Качанівці (Чернігівська область).

Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська область)
Генуезька фортеця в Судаку (Крим)

За словами організатора конкурсу Миколи Томенка, під найкращими об'єктами за цими трьома категоріями експерти розглядали як історичну значимість тої чи іншої будівлі, так і її архітектурну привабливість, культурну традицію і туристичну спроможність, пише УНІАН.

Кам’янець-Подільська фортеця (Хмельницька область)
Фортеця у Меджибожі (Хмельницька область
Хотинська фортеця (Чернівецька область)
Чигиринська фортеця – резиденція Богдана Хмельницького (Черкаська область)
Переможці конкурсу будуть оголошені 1 грудня 2011 року.

"В житті повинно бути місце для чудес. І оцією "чудесною" складовою ми певним чином компенсуємо непросте наше соціально-економічне життя", - сказав Томенко.

Детальну інформацію про 21 фіналіста можна знайти на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua, де можна і проголосувати за сім найкращих об'єктів.

Загальнонаціональна акція "7 чудес України" була у 2007 році. У 2008 році відбувся другий етап акції - "7 природних чудес України". Обидва етапи акції під загальною назвою "7 чудес України" мали великий успіх, тому у 2010 році широкому загалу було презентовано новий проект - "7 чудес України: замки, фортеці, палаци".

Як стає зрозуміло із назви акції, в результаті її проведення будуть обрані 7 чудесних замків, фортець та палаців України.

За словами Миколи Томенка, метою проведення попередніх етапів акції, а також її третього етапу - "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" - стало прагнення відкривати та пізнавати природну та рукотворну красу нашої країни, її багату історичну спадщину та великий туристичний потенціал.

Усі фото з сайту акції

Реклама:

Головне сьогодні