Forbes назвав найздоровіші міста Америки

— 17 вересня 2011, 22:33

Враховувалися всі можливі фактори: від наявності фермерських ринків та місць для відпочинку до відсотку мешканців, які курять, хворіють на діабет, мають серцево-судинні захворювання чи надлишкову вагу.

За індексом AFI (American Fitness Index) Міннеаполіс - Сент-Пол - Блумінгтон набрали 77,2 балів із можливих 100. Причому торік міста-близнюки посідали лише третю сходинку в рейтингу, пише Forbes.

Міннеаполіс був одним із перших міст, де з'явилися велосипедні доріжки та заборона паління в громадських містах.

"У Міннеаполісі багато відкритих місць, парків та зон для прогулянок, і ви повсюди бачите людей, що ходять (пішки)", - говорить професор факультету кінесиології та здоров'я Університету Джорджії та голова консультаційної ради AFI Волтер Томпсон.

Другу сходинку посідає торішній лідер - Вашингтон, округ Колумбія. Рік за роком столиці США вдається втримуватися на високих позиціях завдяки низькому відсотку курців, величезній кількості парків, де курсують бігуни та велосипедисти, рекреаційних центрів, басейнів, тенісних кортів і фермерських ринків. Мешканці Вашингтону воліють ходити на роботу пішки.

ВІДЕО ДНЯ

Третє місце має Бостон, штат Массачусетс. 80% його мешканців під час опитування зазначили, що в останні 30 днів займалися спортом, а 47% характеризували рівень своєї фізичної активності щонайменше як середній. 25% бостонців запевнили, що з'їдають щодня не менше п'яти порцій овочів та фруктів.

Рівень ожиріння та діабету серед мешканців - нижче середнього. Однак, попри відносно невелику кількість курців, лише 14%, рівень захворюваності на астму лишається підвищеним.

Портленд, штат Орегон, посідає третю сходинку. Тутешні мешканці мають репутацію "фанатиків фітнесу на свіжому повітрі", одначе місто програє за кількістю дитячих майданчиків, рекреаційних центрів та басейнів, а ще через недостатній рівень фізвиховання в школах. Рівень смертності від діабету в Портленді вищий за середній.

На четвертому щаблі опинився Денвер, штат Колорадо. Стан здоров'я 61% його мешканців оцінюють як "відмінний або дуже добрий". Рівень серцево-судинних захворювань - нижчий за середній, так само жителі Денвера не є схильними до ожиріння, діабету та астми. "Ахілесовою п'ятою" міста лишається брак паркових зон.

До десятки найздоровіших міст також увійшли Сан-Франциско, Хартфорд, що в штаті Коннектикут, Сіетл, Вірджинія Біч, штат Вашингтон та Сакраменто, штат Каліфорнія.

Реклама:

Головне сьогодні