Туристичний маршрут для меломанів

Від Куби до Німеччини та Якутії - яскравий маршрут для музичного паломництва пропонує туристичний портал Lonely Planet.

Мемфіс і дельта Міссіссіппі, Сполучені Штати

Не зважайте на костюми з блискітками, велетенські комірці й іншу фешн-атрибутику 1970-х років, і візит до Грейсленду – оселі Елвіса Преслі в Мемфісі, лишить у вас надзвичайно зворушливі спогади.

Будучи в місті, не забудьте зазирнути на славнозвісну Sun Studios, де свого часу починали такі зірки як Джонні Кеш. Далі, вирушивши шосе номер 61, ви потрапите в дельту Міссіссіппі.

Грейсленд

Перехрестя, на якому легендарний блюзмен Роберт Джонсон буцімто продав свою душу дияволові, знаходиться в Кларксдейлі. Щороку в квітні в місті відбувається Juke Joint Festival, й тоді тротуари заповнені мандрівними блюз-бендами, а гості пригощаються найкращими в світі реберцями.

ВІДЕО ДНЯ

Гавана, Куба

Музиці байдуже до політики, й на Кубі почути її можна всюди. Однак пару вечорів варто присвятити гаванському кварталові Ведадо. Дореволюційний його шарм, певно, вже вивітрився, але серце кубинської музики все ще б’ється саме тут.

Квартал Ведадо

У El Hurón Azul грають джаз та влаштовують шоу афро-кубинської румби, а Copa Room – це кабаре в стилі 1950-х років.

Ліверпуль, Англія

"Колиску" The Beatles, відомий на весь світ Cavern Club ("Клуб Печера"), щоправда, реконструйований, тепер оточує цілий квартал - Cavern Quarter.

Озброївшись саморобною бітл-мапою, ви можете поглянути на старі будинки Джона Леннона й Пола МакКартні, а потім вирушити на таксі до оспіваної ліверпульською четвіркою вулиці Пенні Лейн. Накупивши сувенірів, варто скуштувати устриць у Rubber Soul Oyster Bar.

Берлін, Німеччина

Похмуріше й пристрасніше за паризьку версію, берлінське кабаре в 1920-х роках було місцем, де музика й танець ставали сатиричними й політичними, відображаючи жахи війни.

Admiralspalast

Музичні шоу нині проходять у відреставрованому Admiralspalast, більш зухвалим та менш традиційним закладом є Chamaleon Varieté, відверто непристойним – постмодерністський Kit Kat Club.

Якутськ, Росія

Завершити цю музичну одисею портал радить у "найунікальнішому місті світу" – Якутську. Воно знаходиться в зоні вічної мерзлоти, сюди не ходять потяги та немає надійних доріг.

Попри це, кожного літа в Якутську проходить фестиваль Исиах – із традиційною музикою, горловим співом та стравами з конини.

Фото з Flickr (by CubaGallery, ianloic, Tia Kara, yzfr6er, melbrooks), liveinternet.ru.

Реклама:

Головне сьогодні