Десять найкращих пляжів світу

Коли ми чуємо "місто", то першими спадають на думку будівлі, транспорт, офіси та ресторани.

Про те ж, які міста світу можуть похвалитися найкращими пляжами, де, після тяжкого дня, можна плюхнутися в хвилі чи походити по пісочку, розповідає СNN.

Іпанема, Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Цей пляж був дуже відомим задовго до того, як його увічнили в хіті 1960-х The Girl From Ipanema ("Дівчина з Іпанеми"). У пісні говориться про "високу і засмаглу, і молоду, і гарну" панянку, яких не бракує на пляжі, та чудово передає атмосферу та чарівність 1600-метрової смуги білого піску в обрамленні величних гранітних піків.

Саме тут свого часу "дебютували" бікіні а-ля зубна нитка та чоловічі плетені стринги.

"Іпанема" перекладається з мови аборигенів як "погані, небезпечні води", тож не варто недооцінювати тутешні хвилі.

Гордон-Фрішмен, Тель-Авів, Ізраїль

Єрусалим може бути столицею, але пульс молодості Ізраїлю б’ється саме в Тель-Авіві, зокрема на його вражаючих пляжах. До тутешнього золотавого пісочку, прибережних кав’ярень та басейнів з солоною водою щодня сходиться та з’їжджається безліч красивих людей.

Надзвичайна чистота пляжів – привід для гордості мешканців Тель-Авіву, а за безпекою відпочиваючих пильно слідкують рятувальники. Улітку тут регулярно влаштовуються вечірки.

Бонді, Сідней, Австралія

Більшість австралійських міст розташовані неподалік від великих пляжів, мешканці ж Сіднею мають свій практично за дверима. Океанський пляж Бонді знаходиться дуже близько від центру міста, тож людей на ньому буває багацько.

Труба, через яку зливають відходи, відходить від берега на 5 миль, тож цей пляж вважається найчистішим у Сіднеї. Від акул людей захищає сітка, встановлена під водою.

Вайкікі, Гонолулу, Гавайї, США

Цей пляж зажив світової слави в 1950-х, але користувався популярністю й до того, як тутешні екзотичні танцівниці почали чіпляти квіткові гірлянди на шиї таких мегазірок як Елвіс Преслі.

Бізюзова водичка та вид на гору-кратер Даймонд-Хед роблять Вайкікі найпопулярнішим місцем відпочинку американських туристів.

Брайтон, Англія

Через те, що курортне місто Брайтон знаходиться недалеко від столиці, його називають "Лондоном-на-морі". Пляж переважно вкритий галькою, і тут доволі приємно, якщо не зважати на те, що над ним не майорить "Блакитний прапор", який означає "супер-чистоту".

Тут продають чимало традиційних ласощів на наїдків. У нічних клубах часто влаштовуються вечірки за участю зірок.

Барселонета, Барселона, Іспанія

Коли йдеться про пляжну атмосферу, тут Барселонету важко перевершити. Розташований недалеко від центру міста, обрамлений пальмовими деревами та щедро всіяний барами та кав’ярнями пляж "очолює" Peix – 60-метрова абстрактна скульптура золотої рибки.

Одна з головних "фішок" Барселонети – закуски з морепродуктів.

Джумейра, Дубай, ОАЕ

Хмарочоси, що рвуться в небо, величезні торгівельні центри та охайні поля для гольфу – це все також варте уваги, але найвизначніша риса найфантастичнішого міста-держави Близького Сходу – це його берегова лінія, бездоганні пляжі та кришталево-чисті води Перської затоки.

У минулому були інциденти, коли танкери скидали в воду відходи, але минулорічні тести підтвердили, що тепер навколо Дубая чисто.

Із мінусів – як для Близького Сходу, Дубай – досить ліберальне місце, але, все ж таки, не Ріо-де-Жанейро.

Майамі, Флорида, США

Пляж відіграє величезну роль у житті міста, а до тутешніх нічних клубів наче магнітом тягне красивих, багатих, та знаменитих.

Із поганого – на самому пляжі доволі кепсько з харчуванням, а алкоголь узагалі заборонений (принаймні, офіційно). Протягом більшої частини року температура води чудова для купання, але трапляються медузи.

Кітсіліано, Ванкувер, Канада

Ванкувер неодноразово завойовував звання найкращого міста для життя. Мальовничий пляж Кітсіліано, або ж просто Кітс, має 10 тенісних кортів та 2 баскетбольні майданчики, а ще 137-метровий басейн із солоною водою, найбільший у Канаді.

Сірий пісок та часто каламутна й холодна вода справляють не найкраще враження, проте пляж регулярно прибирають, а на його території забороняється палити.

Кліфтон, Кейптаун, Південна Африка

Суттєвий недолік пляжів Кліфтон – майже цілий рік вода тут, м’яко кажучи, прохолодна. Втім, це компенсують тутешні краєвиди та неповторні заходи сонця.

На першому пляжі Кліфтон зазвичай відпочивають місцеві заможні люди, на другому – представники секс-меншин, третій же має більш родинну орієнтацію. Найбільш жвавим є четвертий пляж.

За свою чистоту пляжі Кліфтон отримали від Міжнародного фонду екологічної просвіти (FEE) відзнаку "Блакитного прапора".

Вода також чиста, але, як відомо, тут траплялися напади акул.

Фото з Flickr (by Marcelo Carvalho, ilan_meir2000, Adrian H., michaelswiet, kat heyes, nitot, Rain Rannu, Face Face, imnoguera, southafricablog)

Реклама:

Головне сьогодні