Вихідні в Україні: найцікавіші події найближчого вік-енду

На минулих вихідних українські повітроплавці встановили новий національний рекорд, піднявши у нічне небо Кам'янця-Подільського сім повітряних куль водночас. Наразі це найбільш масовий нічний політ повітряних куль в Україні.

АвтоТревел зібрав найцікавіші події, фестивалі та акції найближчого вік-енду, сподіваємося, що кожен з наших читачів знайде серед них щось собі до душі.

Безсумнівно, найяскравішою подією вихідних буде святкування Дня Києва, у рамках якого відбудетуться різноманітні цікаві заходи на будь який смак (детальніше читайте на "Українській правді. Київ").

Перш за все, вихідні можна розпочати вже 25 травня о 23:00 на пляжі поблизу Парку Дружби Народів, де відбудеться нічний показ фільмів видатного режисера Ельдара Рязанова.

Зіркове небо над головою, хороші друзі, чудове кіно - гарний спосіб зустріти святкові вихідні. Організатори показу радять брати з собою каремати, теплі реч і спальники.

Вхід на пляжний кінопоказ буде платним, вартість квитків - 40-60 грн.

Якщо ви поїдете на цей нічний показ велосипедом, то зранку наступного дня зможете приєднатися до заходів Всеукраїнської акції велосипедистів "Велодень".

26 травня, з самого ранку в суботу, починаючи з 8:00, десять колон велосипедистів вирушать з різних кінців столиці у напрямку Європейської площі, щоб взяти участь у масштабному велопараді "Велодень". Тисячі велосипедистів проїдуть за марштуром Європейська площа - Хрещатик - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Хрещатик- Європейська площа і підпишуть петицію про те, що місту потрібні вело- та пішохідна інфраструктури і заохочення екологічних альтернатив приватним автомобілям.

Учасники "Велодня" збираються на Європейській площі о 9:00, звідки о 10:00 стартує велопарад.

Крім того, у більш як 50 містах та містечках України у рамках "Велодня" теж відбудуться велопаради за взаємоповагу на дорогах. Загалом організатори очікують, що зранку 26 травня на українські вулиці виїдуть десятки тисяч велосипедистів.

Якщо ж у вас немає велосипеда, або після ночі на пляжі вам буде не до активного спорту, можете зайнятися спогляданням за підйомом у небо величезних повітряних куль.

Зранку 26 травня в парку Дружби Народів відбуватимуться польоти повітроплавців в рамках Кубка Києва. Ті самі повітряні кулі потім ввечері, починаючи з 20:00, світитимуться на Михайлівській площі під час концерту "Вечірнє сяйво аеростатів".

З повітрям змагатимуться і на Київському відкритому фестивалі повітряних зміїв "Змієрія-2012", який відбудеться 26 травня в Пирогово. Учні середніх шкіл з різних областей України позмагаються в спортивно-технічній творчості представивши повітряні змії трьох категорій: плаский повітряний змій, об'ємний повітряний змій і "змійковий поїзд" (група з трьох і більше з'єднаних повітряних зміїв).

А ось поціновувачам вітрильного спорту радимо збиратися 26 травня на берегах Дніпра неподалік від Київського річкового вокзалу, адже об 11:00 там стартуватиме вітрильна регата. Цього року у святковій регаті візьмуть участь близько 30 крейсерських яхт, які змагатимуться у 6-ти різних групах.

Як бачимо, святкування Дня Києва охопить вже три природних стихії - землю, повітря та воду. Але і без вогню не обійдеться. Бо з 25 по 27 травня на київському стадіоні "Спартак" і вулицях міста пройде фестиваль вогню - "Kyiv fire fest 2012".

[L]Шанувальники сучасного мистецтва можуть сміливо йти в Мистецький Арсенал, де позавчора відкрилася Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012. Цей проект стане аналогом провідних світових мистецьких бієнале та об’єднає найкращих кураторів і митців, які презентуватимуть найновіші творчі напрямки та художні тенденції вітчизняного і світового мистецтва.

Вхід на ARSENALE платний, а його вартість диференціюється в залежності від дня тижня і часу доби: у будні дні - ранковий квиток (до 14:00) коштує 50 грн, денний (після 14:00) - 80 грн, а у вихідні - всі квитки по 80 грн.

ARSENALE триватиме у Києві до 31 липня 2012 року. Участь у бієнале візьмуть 100 художників з 30 країн світу, які є зірками сучасної світової мистецької сцени, а також будуть представлені роботи найкращих українських художників.

На завершення такого насиченого суботнього дня на Софійській площі столиці відбудеться Гранд-концерт киян-визнаних зірок світової класичної музики, де кияни та гості міста зможуть послухати твори Михайла Глінки, Джоаккіно Россіні, Платона Майбороди, Джакомо Пуччіні, Жоржа Бізе, Вольфганга Амадея Моцарта, Джузеппе Верді та інших світових класиків, які прозвучать у супроводі Симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Концерт зірок опери закінчиться проекційним 3D-шоу "Нове обличчя древньої столиці".

Знайшлося на цих вихідних місце і для автомобілістів. 25-27 травня відкриває двері для відвідувачів одна з найголовніших подій в автомобільному житті України 2012 року - 20-й Київський міжнародний автосалон SIA. В експозиції Київського автосалону SIA'2012 будуть представлені не тільки нові та оновлені моделі відомих марок, але й бренди-новачки українського ринку. Місце проведення автосалону - Міжнародний Виставковий Центр. Вартість вхідних квитків - 35 грн.

А вже зранку, 27 травня, о 09:30 ви можете прокинеться для того, щоб взяти участь в ХХ ювілейниому "Пробігу під каштанами-2012".

5-кілометрова дистанція пролягатиме центром столиці, а саме: Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – Бессарабська площа – вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) – пл. Л.Толстого – вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) – вул. Димитрова (місце розвороту) та у зворотному напрямку. Пробіг благодійний, внесок з кожного учасника становить 50 грн.

До святкування Дня Києва долучаться ів с. Копачів, у якому знаходиться "Парк Київська Русь". Охочі побачити турнір з історичного фехтування, парад прапорів та взяти участь у різноманітних середньовічних забавах можуть поїхати туди і долучитися до святкових заходів з нагоди 1530-річчя Києва.

Здається, на ці вихідні Київ таки перехопив ініціативу, ба, навіть цікаві заходи в інших містах відбудуться неподалік від столиці - в Чернігові і Черкасах.

25-27 травня Чернігів запрошує всіх закоханих на свято романтики, кохання та краси "Romantik. Chernihiv Fest". У перший день фестивалю на центральній площі міста буде розгорнуто велике синьо-жовте серце з численними (близько 70 тисяч) освідченнями у коханні.
Фестиваль пройде під гаслом: "Закохайся у Чернігові! Закохайся в Чернігів!".

Нарешті, останній з вибраних нами рекомендованих заходів - міжнародний молодіжний етнофестиваль "Трипільскі зорі" в Черкасах. В програмі фестивалю відбудуться майстер-класи з лозоплетіння, етно-перкуссії, гри на сопілці, гончарства, валяння із шерсті, народних танців, ірландських танців, виготовлення ляльок-мотанок тощо.

Сюди треба їхати токож усім, хто любить слухати химерні казкові оповідки Сашка Лірника. До того ж, вхід на фестиваль буде вільним.

Фото Дмитра Ларіна, Ірини Пустинніоковї, а також з fotogaidai.org, traveler-mir.com, artarsenal.in.ua, day.kiev.ua, tsn.ua та Flickr (by jetzgetzab (Gerhard :) і Brandon Christopher Warren

Реклама:

Головне сьогодні