Топ-5 міст, цікавих для мандрівного фотографа

П’ятірку місць, звідки можна привезти не лише яскраві враження, а й цікаві фотознімки, називає туристичний портал Lonely Planet.

Раджастан, Індія

Це справжнісінький рай для фотографа та любителя старовини. Так і просяться в об’єктив виразні обличчя місцевих мешканців, величні стародавні палаци, маєтки-хавелі, сцени з яскравих свят та суворі пейзажі.

Піски та верблюди, Озерний палац в Удайпурі, фортеці Джоджпура й Джайпура, де вартують вояки в традиційному вбранні, ярмарок у Пушкарі також нікого не лишать байдужим.

Найкращий час для поїздки: кінець жовтня – лютий

Національний парк Йеллоустоун, Сполучені Штати

Це видовищний мікс із гео-дивовиж, таких як гейзери (зокрема відомий гейзер Мідвей), фумароли (отвори, крізь які на поверхню вириваються гарячі гази), водоспади, річки, гарячі джерела, а ще дикі тварини – лосі та ведмеді грізлі.

Парк займає територію в понад 800 тисяч гектарів. Озброївшись фотокамерою, тут можна блукати тижнями, і все одно буде, заради чого повернутися. Щоправда, влітку в Йеллоустоуні забагато люду.

Найкращий час для відвідування: травень - жовтень

Венеція, Італія

Певно, найкрасивіше творіння людини, місто каналів, мостів та масок. Знімати найкраще не кваплячись, винайнявши гондолу чи моторного човна.

Найкращий час для відвідування: кінець жовтня - лютий

Гонконг, Китай

Місце, де можна сфотографувати неповторний сучасний міський пейзаж, не кажучи вже про світлове шоу "Симфонія світла" обабіч бухти Вікторії. Уночі можна познімати від стежки, що веде до піку Вікторія, найвищої точки Гонконгу.

Найкращий час для відвідування: жовтень – березень

Ладакх, Індія

Позаземний – найвлучніше слово, щоб описати цей високогірний район Індії. Це різнобарвні гори, місячно-кам’яні пейзажі, білосніжний пісок у долині Нубра та спокійна блакить озера Пангонг. Буддистські монастирі, здається, просто висять над урвищами.

Бажано захопити з собою міцний штатив.

Найкращий час для відвідування: кінець липня – вересень

Фото з Flickr (by Marji Lang, scheeko, Flackjack, Francisco Diez, Martin Sojka)

Реклама:

Головне сьогодні