8 місць для яскравого відпочинку на воді та під водою

Тому, хто хоче заховатися від земної метушні, не обов’язково подаватися світ за очі, можна зануритися під воду.

Про місця, в яких можна попоїсти, пожити чи просто помилуватися підводною красою, розповідає CNN.

Jules' Undersea Lodge, Кі-Ларго, Флорида, Сполучені Штати Америки

У цьому готелі, названому на честь письменника Жюля Верна, немає парадного входу. До нього гості мусять запливати через спеціальний басейн, занурюючись на 6,4 метри під воду.

Тут радо приймають не лише досвідчених дайверів, а й новачків, які можуть пройти 3-годинний курс підготовки та вперше пірнути під наглядом інструкторів.

Океанаріум Маямі Sea Trek Reef Encounter, Флорида, Сполучені Штати Америки

Вирушивши в 20-хвилинну підводну прогулянку океанаріумом, навіть туристи-скептики відчують, ніби їх закинули на якусь іншу планету. Вбрані в спеціальні шоломи, вони крокують кораловим рифом. Причому жодних дайверських навичок від гостей не вимагається.

LIME Spa, курорт Huvafen Fushi, Мальдіви

Під час сеансу масажу чи аромотерапії, манікюру чи педикюру клієнти роздивляються зграйки рибок та скатів, що пропливають за скляними стінами спа. Тоніки та еліксири, що їх використовують місцеві фахівці, виготовляються на основі морської води.

Під водою також розташована сауна, павільйон для занять йогою та тренажерний зал.

Sea Restaurant, курорт Anantara Kihavah Villas, Мальдіви

Гості, що селяться на розкішних віллах цього курорту, мають у своєму розпорядженні чотири "опції" ресторанів – Море, Вогонь, Сіль і Небо. Морський ресторан, окрім чудового краєвиду на всі 360градусів, пропонує ще й багатий винний льох.

Підводний музей мистецтва (MUSA), півострів Юкатан, Мексика

У цьому музеї немає стін, екскурсоводів та вказівників. 400 скульптур Джейсона де Кайреса Тейлора перетворили океанське дно на загублений світ, чиї мешканці застигли в часі та просторі.

Однією з цілей створення цієї інсталяції було відтягти нищівний наплив туристів від природних рифів, розташованих неподалік.

Музей розподілено на дві галереї, одна – дня дайверів та сноркелінгістів, друга – лише для сноркелінгістів.

Hotell Utter Inn, Вестерос, Швеція

Увесь готель – це маленький червоний будиночок посеред озера Меларен, з верандою та єдиною кімнатою. Гості дістають туди на надувному човні, якого потім можуть припнути на "задньому дворі" або ж сплавати до сусіднього острову.

Підводний ресторан Ithaa, Мальдіви

Ithaa – один із семи ресторанів готелю Conrad Maldives Rangali Island. Його побудували в 2004-му році в Сингапурі, а тоді перевезли на Мальдіви, де занурили на 5 метрів під воду.

Ресторан, де, зокрема, святкують весілля, не з дешевих – вечеря на одну особу з одним келишком шампанського обійдеться в 320 доларів.

Готель World Discus, Дубай, Об’єднані Арабські Емірати

Першим у світі фешенебельним підводним курортом мав стати Hydropolis, будівництво якого розпочали поблизу Дубая в 2006-му, але так і не закінчили.

Наступним амбітним проектом із підкорення підводного світу став World Discus Hotel, дизайн якого розробила компанія Deep Ocean Technology.

Власне, готель не буде повністю занурений під воду. За планом, у будівлі буде два диски – один із них, у якому розміститься 21 номер, знаходитиметься на 10-метровій глибині. У другому дискові, який підніметься на 5 метрів понад водою, розмістіться ресторан, лоббі та спа.

Дата відкриття готелю поки що не повідомляється.

Фото з сайтів lizrehling-mpi104.blogspot.com, viajescancun.org, Flickr (by Haanee Naeem, girl on an island, quierocancun, Clifford Shirley, Conrad Maldives, EXAME.com)

Реклама:

Головне сьогодні