Десять найсмачніших фестивалів світу

Лобстери, часничок, устриці й трюфеля – туристам на кулінарних фестивалях є на що подивитися і чим поласувати.

Які смачні події відбудуться в світі протягом найближчих 12 місяців, розповідає СNN.

Фестиваль лобстерів у штаті Мен, Рокленд, США

Час проведення: 1-5 серпня

Морепродукти – це така ж невід’ємна фішка штату Мен, як скандальні розлучення - Голлівуду. Фестиваль лобстерів тут проводять вже понад 60 років.

Свято шлунку, під час якого з’їдаються тисячі ракоподібних, завершується Великими міжнародними перегонами по ящикам для лобстерів. Ці зв’язані між собою в рядок дерев’яні клітки напівзанурені в воду, й перемагає той, хто довше протримається, не скупавшись.

Фестиваль часнику, острів Уайт, Англія

Час проведення: 18-19 серпня

Любителі часнику, окрім різноманітних наїдків із ним, мають змогу поласувати часниковим пивом та навіть, якщо стане духу, часниковим морозивом.

Мета цього веселого фестивалю – не лише нагородити гостей драконівським віддихом, а й зібрати гроші для 65 благодійних організацій.

Фестиваль вуличних наїдків Сан-Франциско, Сан-Франциско, США

Час проведення: 18 серпня

Попоїсти та послухати музику на одній із вулиць Сан-Франциско цього дня збирається близько 50 тисяч людей. Хоча фестиваль і має богемний відтінок, не варто сподіватися побачити тут послужливих офіціантів зі столовими приборами напоготові – все ж таки це вулична їжа.

Ла Томатіна, Валенсія, Іспанія

Час проведення: 29 серпня

Традиція кидання помідорами народилася в 1940-х роках. На це побоїсько, що відбувається щороку в селищі Буньоль, нині з’їжджається близько 30 тисяч люду. Щоправда, навряд чи учасники встигають поласувати своєю соковитою зброєю.

Гелвейський фестиваль устриць, Гелвей, Ірландія

Час проведення: 28-30 вересня

Захід, на який збираються любителі молюсків, проводять із 1954-го року. В рамках фестивалю відбувається Світовий чемпіонат із відкривання устриць та видовищний конкурс "Елегантна леді".

Міжнародний кулінарний фестиваль Сідней Крейв, Сідней, Австралія

Час проведення: 1-31 жовтня

За популярністю він навряд чи може позмагатися навіть із таким знаним у всьому світі заходом, як Мельбурнський фестиваль їжі та вина, однак сіднейський фест також чарівний, смачний та з дещицею гламуру.

Сюди приїздять не лише гурмани, а й відомі кухарі, які демонструють глядачам свою майстерність.

Фестиваль трюфелів, Альба, Італія

Час проведення: 6 жовтня – 18 листопада

Чарівне мале містечко Пієдмонтезе в жовтні, із відкриттям сезону білих трюфелів, перетворюється на справжній рай для ласунів. Іще тут проходить закритий аукціон трюфелів та облаштовується Ринок трюфелів. Покупку можна занести до місцевого кафе чи ресторану, щоб її одразу і приготували.

Грошовиті поціновувачі мають змогу придбати трюфелі рідкісних сортів – по 2 тисячі доларів за кілограм.

Фестиваль дикої їжі Хокітіка, Нова Зеландія

Час проведення: 9 березня

Відвідувачі з міцними нервами можуть скуштувати такої екзотики як пиріг із м’ясцем сороки або "гірських устриць", тобто баранячих яєчок, і закусити личинками жука хуху в шоколаді.

Слабкодухі також не лишаться голодними – для них пропонуються такі наїдки як солений бекон по-домашньому, а ще ревеневе вино.

Savour, Сингапур

Час проведення: березень-квітень

Добре відомим є Світовий гастрономічний саміт, що проводиться в Сингапурі, але й Savour досить вдало дебютував у 2012, тож обіцяє повернутися навесні 2013-го року.

На нього приїдуть шістнадцятеро кухарів – переможців конкурсів, представників Топ-100 ресторанів світу і закладів - власників зірок Мішлен.

Деякі дегустації будуть безкоштовні, узагалі ж страви в середньому коштуватимуть 4,70 – 16,50 долара.

Шоу хорошої їжі та вина, Південна Африка

Час проведення: травень

Виставка кулінарної галузі в травні відбудеться в Кейптауні, в липні – в Дурбані, а в листопаді – в Йоханнесбурзі.

Кухарі міжнародного класу показуватимуть "спектаклі" Chef in Action, іще відбудуться змагання майстрів холодних десертів та каварів, які виборюватимуть право взяти участь у National Barista Championships.

Фото з Flickr (by PhotoAvatar, rubytuesday2010, bayareabites, flydime, Fetchcomms, Meat & Livestock Australia, Mark Jutton, Xin Li 88), newzealandtravelnow.com, capetown.unlike.net

Реклама:

Головне сьогодні