Google Street view дійшов до Антарктики. Відео

— 19 липня 2012, 18:23

Компанія Google розмістили на картографічному сервісі Google Maps панорамні знімки, зроблені на Південному полюсі планети.

Про це йдеться на сайті компанії.

"Ще у вересні 2010 року ми запустили перші зображення Перегляд вулиць Антарктики. Тепер ми пропонуємо вам додаткові панорамні зображення історичних місцях Антарктики, які можна переглядати, не виходячи з вашого будинку", йдеться в повідомленні.

У компанії відзначають, що Google Street view Антарктики став можливий завдяки співробітництву з Полярним центром геопросторових даних при Університеті Мінесоти і Фондом антарктичного спадку Нової Зеландії.

За допомогою сервісу можна не лише погуляти сніжними просторами, а й

"Ми змогли розширити базу панорамних знімків континенту й робили доступними для вивчення онлайн безліч цікавих і важливих місць – таких, наприклад, як Телескоп Південного Полюса, Хатинка Шеклтона, Хатинка Скотта і міс Ройдс, де живе колонія пінгвінів Аделі", - йдеться в повідомленні.

заглянути в хатини полярників

Завдяки сучасним технологіям тепер усі мають можливість заглянути в Хатину Шеклтона й в інші невеликі дерев'яні будівлі, які були єдиним захистом полярників від екстремальних погодних умов. Вони використовувалися упродовж лише декількох років, однак і сьогодні, через майже століття, збереглися практично в незмінному вигляді разом з предметами побуту, якими користувалися полярники.

У Google відзначають, що нові панорамні знімки були зроблені за спеціальні камери з надзвичайно широким об'єктивом на переносному штативі.

Фото maps.google.com

Реклама:

Головне сьогодні