Тест

Гондурас назвали найбільш беззаконним у світі

Про це повідомляє BBC, чий репортер Стівен Сакур побував напатрулюванні поліції у містечку з поширеною наркотовгівлею Сан Педро Сула. Саме воно отримало назву "найбільш беззаконне місто у світі".

Під час патрулювання поліцейські відразу ж натрапили на тіло молодого чоловіка у місті, де справедливості немає.

"Ми не маємо ресурсів, щоб проводити належне розслідування,саме тому безкарність поширене явище у місті", - сказав капітан Самір Родрігесз національної поліції Гондурасу.

Поліція постійно перевіряє людей на цій території нанаявність зброї і наркотиків, але все це – марні зусилля.

Сан Педро Сула – це бізнес-центр Гондурасу, який на першийпогляд досить спокійний. Але варто уважніше придивитися, як стане видно, що тут майже кожен маєпри собі зброю.

Щомісяця кількість убивств лише зростає. В основному через торгівлю наркотиками.

Активісти-захисники прав людини кажуть, що уся система правоохоронців і правосуддя не працює.

"Багато людей не бачать правосуддя у дії. Навпаки, якщо ви маєте, наприклад, 20 убивств на день у країні, і не маєте достатньої кількості правоохоронців, які б слідкували за цим, і пояснювали, що ж сталося, це автоматично означає, що вбивці почуваються вільно в Гондурасі", - сказав учасниккампанії з захисту прав людини Серхіо Бахр.

Таксисти навіть не приховують, що вони не відмовляються платити за захист. Один з водіїв, який відмовився показати обличчя, пояснив такі дії тим, що поліція не захищає.

"Ми боїмося поліції. Співпраця з поліцією – це як співпраця з членом злочинного угрупування (gun-member)",- сказав він.

Кокаїн вбиває Сан Педро Сулла, однак уряд перед цим безсилий.

"Ми б хотіли зробити все, щоб контролювати усі гроші, що надходять до країни від наркодилерів. Але ми кажемо суспільству, що уряд втратив контроль над цим",- сказав начальник штабу президента Октавіо Санчез.

У цей час ще одна жертва перестрілки потрапляє до лікарні. Жорстокість у Гондурасі поширюється як смертоносний вірус, відзначає ВВС.