Мальовничі узбережжя Північної Європи: Топ-5

Туристи зграями линуть на узбережжя Італії, Франції та Іспанії, звертаючи значно менше уваги на північну частину європейської мапи.

Звісно, походити по тутешніх пляжах босоніж приємно хіба що влітку, але чудові краєвиди сповна компенсують світлішу засмагу.

П'ятірку мальовничих узбереж представляє туристичний путівник Lonely Planet.

Померанія, Польща

Польща рідко потрапляє до верхівки "літніх" туристичних рейтингів, а дарма – прибережні міста Померанії можуть скласти гідну конкуренцію гламурному Монако. Білосніжні піщані пляжі Балтійського моря межують із сосновими лісами, для віндсерферів це узбережжя – справжня "Мекка".

Видання радить розпочати подорож із Гданьска, далі попрямувати до Сопота, де, як запевняють місцеві мешканці, водичка найтепліша, а наступну зупинку зробити в Гдині, де пляжі знаходяться дуже недалеко від центру міста.

Халланд, Швеція

На відміну від багатьох курортних міст, котрі по завершенню сезону перетворюються на "привидів", міста Халланда продовжують яскраво й весело вітати гостей і впродовж суворої скандинавської зими.

Що стосується літнього відпочинку, видання відзначає пляж міста Тюльосанд та Варберг, навколо якого розташовано вдосталь зручних сімейних кемпінгів.

Куршська коса, Литва

Ця піщана смуга поєдную Литву з Калінінградською областю Росії. Куршська затока – місце, де можна поспостерігати за безліччю диких птахів, а ще неодмінно слід побувати в рибальському містечку Ніда, помилуватися яскравими фасадами будиночків, скуштувати дуже дешевих наїдків і морепродуктів та на власні очі побачити "Литовську Сахару", 52-метрову дюну Парнідіса.

Спокій та неквапливість цих місць лише раз на рік порушує модний джазовий фестиваль.

Південне узбережжя, Уельс, Англія

Закинувши рюкзака на плечі, за бажанням можна пройтися узбережжям уздовж усієї країни, але краса пляжів Уельсу вразить туриста найбільше, запевняє видання. Особливої уваги варте містечко Тенбі, пляж Кестл-біч із прозорою водичкою та гарний вид на острів Калді.

Іще автори радять з’їсти там побільше морозива з малиновим топінгом.

Острів Сааремаа, Естонія

По всій території острову розкидані СПА-заклади, де туристи насолоджуються масажами та цілющими мінеральними масками. Найбільше місто Сааремаа – Курессааре. Тут можна оглянути фортецю, зведену в ХІІІ-му сторіччі, а потім попрямувати на захід, до пляжу Mändjala-Järve.

Любителям великих хвиль більше сподобається пляж Tukhana, що на північному березі острову. Тому ж, хто шукає усамітнення, варто вирушити до Національного парку Вілсанді.

Від Таллінна до Сааремаа можна дістатися автобусом, це забере 4 години.

Фото з Flickr (by eutrophication&hypoxia, Stefan Johansson, The Julux, gkuchera, lauri_)

Реклама:

Головне сьогодні