Десятка незвичних вулканічних кратерів. Фото

Кратери вулканів під впливом атмосферних факторів і людської діяльності, поступово видозмінюються.

Незвичної форми конуси, різнобарв'я, рослинність та кольорові озера, які утворились на місцях деяких кратерів і є тими "магнітами", які приваблюють величезну кількість туристів.

Діамантова голова (Diamond Head), Гаваї, США

Назву цього вулкану на острові Оаху дали британські моряки ще у 19 столітті, які кришталь скелі називали діамантами.

Частина конусу вулкану закрита для відвідин туристів. Утім, близькість до кратеру вулкану робить готелі поблизу нього цікавим туристичним місцем.

Келімуту (Kelimut), Індонезія

Цей вулкан розташований на острові Флорес. Особливо гарним цей вулкан роблять три озера різного кольору у кратері. Так зване "озеро старих людей" зазвичай блакитного кольору.

Інші два озера, розділені стінкою кратера, зеленого і червоного. Вони називаються "озеро молодиків" і "озеро дівчат" відповідно.

Періодично колір озер може змінюватись. І турист, який піднімається до кратеру цього вулкану не може знати, якого кольору він побачить славнозвісні озера.

Кратер вулкану у Рокас Беінбрідж, Галапагоські острови, Еквадор

Рокас Беінбрідж є ланцюгом з кількох вулканічних конусів на острові Сантьяго.

Вулкан Хіко, Мексика

Цей вулкан знаходиться на крайньому півдні міста Мехіко. Раніше ця територія була під водою озера Чалько. У 1300-х роках озеро почало висихати, а у дев'ятнадцятому столітті уряд остаточно висушив його. Рибалкам дали урядові гранти, люди мали стати фермерами.

Інтенсивно фермерство тут почало розвиватись у 1970-х роках. Тоді сюди приїхали тисячі сімей, сподіваючись знайти якусь роботу.

Острів Молокіні, Гавайї, США

Цей кратер вулкану у формі півмісяця визирає з води.

Сюди часто приїжджають туристи для пірнання – місце входить до ТОП-10 найкращих місць для дайвінгу у світі. Сам острів зовсім невеликий – площею 0,093 км².

Гора Сходу Сонця (Seongsan Ilchulbong), Південня Корея

Старий вулкан кількатисячної давнини.

Кратер Набійотум, Кенія

Кратер Набійотум розташований в південній частині озера Туркана в Кенії - найбільшого лужного озера в світі.

Через свій гарний і незвичайний зовнішній вигляд, цей кратер являє собою геологічне диво озера.

Аогашима, Японія

Вулканічний острів у Філліпінському морі у 358 км від Токіо. Сам острів є великим кратером, але всередині його є ще один, менший.

Вулкан Санта-Маргаріда, Іспанія

Периметр вулкану Санта-Маргарита становить 2 кілометри, а його висота складає 683 метри. Він є частиною Природної вулканічної паркової зони.

Всередині кратеру знаходиться одинока хатина. Її було зруйновано у 1428-ому році під час землетрусу у Каталонії. Утім, у 1865-ому році хатинку відновили.

Регіон добре відомий серед туристів, і багато хто приїздить подивитися на будівлю у кратері. Однак інформації про неї майже немає.

Кратер Коко, Гаваї (США)

Масивний конус цього кратеру візуально домінує на мисі Koko Head.

Всередині кратеру знаходяться стайні та ботанічний сад Koko Crater Botanical Garden, який спеціалізується на кактусах та суккулентах (рослини, схожі на кактус).

Спекотний та посушливий клімат робить це місто ідеальним для величезної колекції цих рослин.

Фото з Flickr (by Eric Tessmer, by java tourism, She's Shuttered, mrmiram, Senator Mazie Hirono, lim.kimkeong, Babylon Lizards XTC, olaborda, GovdocsGwen), carolinanaturally.blogspot.com

За матеріалами http://myscienceacademy.org.

Реклама:

Головне сьогодні