Топ-10 неймовірних місць для купання. Фото

Мало що може зрівнятися із задоволенням від купання у безлюдному дикому місці. Тут можна не просто помилуватися видом, а повністю відчути себе його частиною.

Туристичний путівник Lonely Planet радить не відмовлятися від купання у цих приголомшливих місцях та запевняє, що поїздка обов'язково запам'ятається.

Між тим, путівник також радить не плавати поодинці та дослухатися до порад місцевих мешканців.

Отож, дивимося десятку приголомшливих диких місць для фантастичного купання.

1. Пон-дю-Гар, Франція

Це римський акведук, який найкраще розглядати при плаванні на мілководді в його тіні, у найширшому місці ріки. Вода є кришталевою, а довколишній пляж ідеально підходить для пікніка. Між тим, купатися прямо під арками, де річка звужується, заборонено.

2. Дельта Меконгу, В'єтнам

Річка Меконг, що тягнеться по всій території південного В'єтнаму, пропонує деякі місця для ексклюзивного плавання. Наприклад, це фруктова ферма господаря Там Хо. Тут можна поплавати з родиною Taм, який забезпечить безпечне дозвілля від підводних дерев і швидкої води.

3. Лубок Сімпон, Малайзія

Через річку від невеличкого села Куала Тахан, що знаходиться прямо в серці Малайзійського національного парку Таман Негара, розташований басейн Лубок Сімпон. Це виокремлене місце знаходиться у найстарішому тропічному лісі в світі.

Брудне русло ріки засмоктуватиме всередину, між тим плавання проти течії доволі гарно бадьорить. Проте не слід перепливати до протилежного берега, через надто сильну течію.

4. Ріка Гранта, Великобританія

На південь від Кембрдіжу, ріка Гранта має ідеальне місце для купання. На її берегах ростуть верби, а на вербах висять мотузки і гойдалки. Поруч, у селі Гранчестер, можна насолодитися чудовим чаєм, у спеціальних чайних кімнатах.

5. Сенот Йокдзонот, Мексика

Глибокі воронки чи сеноти у мексиканському штаті Юкатан, є природними басейнами для безстрашних мандрівників.

Найкраще зануритися у шовковисті води сеноту Йокдзонот, де місцеві мешканці встановили невеличку плату за разове занурення. Між тим, купаючись, спробуйте не думати про його безкінечну глибину.

6. Водоспади Куанг Сі, Лаос

Перебуваючи у Лаосі, путівник радить одразу сісти на тук-тук (моторікша) у лаоському місті Ліанг Прабанг, та прямувати до водоспадів Куанг Су, де також знаходиться низка чудових природних басейнів, в яких не можливо не скупатися.

Їхня прохолодна вода чудово охолодить від лаоської спеки. Однак навідуватися сюди краще у другій половині дня, щоб уникнути пекучої спеки і натовпу.

7. Пляж Ваттего, Австрлія

Бухта Бей, так званий рай для серферів, не одразу може здатися затишним місцем для купання. Однак північна сторона Ватего - ідеальне місце, щоб охолонути від літньої спеки.

Вода тут набагато спокійніша, на відміну від вод пляжу Талоу. Проте все одно краще залишатися ближче до берега, аби бути у безпеці.

8. Річка Боілінг, Йєллоустонський національний парк, США

Якщо турист не полюбляє холодної води, то влучно названа ріка Боілінг ("Кипляча") гарненько розігріє його.

Холодна ріка Гарднер змішується тут з гарячими джерелами і утворює помірно теплі басейни.

Путівник також радить взяти з собою спеціальне взуття для плавання, через доволі скелясте дно.

9. Пляж Боулдерз, Південна Африка

Почувши про плавання з пінгвінами, кожен уявляє себе у товстому гідра-костюмі.

Проте на найкращому пляжі Кейптауну - Боулдерз, можна ніс-до-носа зустріти пінгвінів. Цей пляж виокремлений, а води його надзвичайно спокійні.

10. Озеро Лунгерн, Швнйцарія

Вода озера Лунгерн у Швейцарії настільки чиста, що її можна пити.

Фото з Flickr (by indieaner, trinchen, Beardy Vulcan, ruffin_ready, liciapolis, s.smith86, Pictrues, najeebmahmud), theroadtoanywhere.com

Реклама:

Головне сьогодні