Найоригінальніші коктейлі у світі. Фото

19-го серпня, у понеділок, стартує глобальний барменський чемпіонат у Празі. Професіонали своєї справи струшуватимуть, змішуватимуть та наливатимуть різноманітні напої, сподіваючись зробити найкращий коктейль 2013-го року.

Аби відзначити цю подію, CNN запропонувала переглянути добірку найбільш незвичайних коктейлів світу.

Маргарита Дуга Ламінга

Такий коктейль подається у двох барах Австралії. Його особливість - "закав'ярений" лікер Куантро, кульки якого, тріскаються прямісінько у роті.

Щоб створити таку алкогольну "ікру", бармени використовують альгінат натрію, лактат кальцію і спеціальне приладдя для створення кульок Куантро.

Коктейль "Coquetier"

Цей коктейль подається у яєчній шкаралупі. Його інгредієнти - це ром, шоколад та кориця.

Відомо, що у 18-ому сторіччі, аптекар Антуан Амеді Пейшо використовував яєчні шкаралупи і подавав у них напої, під час масонських зібрань у Новому Орлеані.

Двісті років по тому, команда одного бару вирішила відтворити історичний рецепт.

Безалкогольний коктейль з верблюжого молока

Цей коктейль було спочатку створено для мусульман, які могли вживати його протягом Рамадану.

У порівнянні із коров'ячим молоком, верблюже має втричі більшу кількість вітаміну С, а також багате на залізо, ненасичені жирні кислоти та вітаміни.

Є кілька смаків цього напою - полуничний, вишневий та горіховий.

Коктейль Sour Toe (Кислий палець)

Традиція у певний спосіб пити цей коктейль бере свій початок у 1973-ому році.

Оригінальні правила: ампутований реальний палець ноги, має бути занурений у пивний стакан, наповнений шампанським. Той, хто п'є напій, повинен губами торкатися пальця, який плаває у ємності.

На сьогодні, правила дещо змінилися. Аби відчути себе справжнім "Sourtoe", напій можна замінити, в залежності від смаків. Одне залишається незмінним: торкатися губами пальчика.

Повідомляється, що всього у світі цей коктейль спробувало вже 60 тис. осіб.

Коктейль "Rum Blazer"

Автором цього коктейлю вважається Джеррі "Професор" Томас, американський бармен, батько американської міксології.

Томас навчився перекидати палаюче віскі з одного стакану до іншого. Він містить пряний ром, корицю та лікер Grand Marnier Liqueur.

Коктейль "Gunpowder Plot" (Порохова змова)

Коктейль, натхненням для створення якого, став Гай Фокс - творіння бармена із Сіднея Гранта Коллінза, чиї улюблені інгредієнти - це сухий лід, рідкий азот і желе.

Конкретно цей коктейль - це суміш джина зі смаком пороху, "струшений" разом із "fernet branca" (традиційний трав'яний дижестив) і яєчний білок.

Подається він із великою пінною шапкою згори. Коли його закривають спеціальною кришкою та насичують ароматом диму, напій повністю змінює свій смак, набуває дерев'яного аромату.

До його складу входить ароматизований джин, пряний "пороховий" сироп і настоянки. Подається серед підпалених гілок і запашного дубового туману.

Коктейль The Crapper

Розпочинати із коктейлю, який доведеться випити із унітазу - не найкращий початок ночі.

Калорійний The Crapper - це Піна Колада на основі шоколаду, прикрашена Снікерсом.

Коктейль "Diamonds are Forever" (Діаманти назавжди)

Тільки найкращі інгредієнти входять у цей розкішний коктейль, вартістю 1347 доларів США.

Шампанське двох видів L'Heraud Grand Champagne Cognac, Luxor 24k Gold Flake Champagne та напій The Bitter Truth Jerry Thomas подаються у коктейльному келисі, прикрашеному кристалами Swarovski. До речі, келих можна забрати з собою.

Коктейль "Dukes HRH Baby Cocktail" (Дитячий коктейль його королівської високості)

Натхненні нещодавнім поповненням у британській королівській родині, творці цього коктейлю зробили фруктове пюре ключовим інгредієнтом.

Утім, на щастя, він також містить шампанське Perrier-Jouet Grand Brut NV, ллкер Куантро та маракуйю.

Коктейль "Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey"

Цей коктейль було розроблену для тих, хто перебрав напередодні.

Він включає в себе основні інгредієнти Кривавої Мері з додаванням гострого соусу, ірландський стаут (темне міцне пиво), гарнір із маринованих овочів, перепелині яйця, бекон та смажений сендвіч з сиром.

Коктейль "The Bullshooter"

The Bullshooter - це склянка, яка містить три пробірки, наповнені лікером Blue Curacao, горілкою Absolut Vodka та енергетичним напоєм Red Bull.

Подається у першому коктейль-барі Дрездена OnlyOne.

Коктейль The Earl Grey Caviar Martini

Повітря та ікра надають особливого аромату і консистенції цьому напою, який подається в одному із барів Гонконгу. Цей вражаючий напій містить ікринки, а також мартіні із ароматом Earl Grey.

"The Earl Grey Caviar Martini - це також освіжаюче поєднання свіжого огірка, лайму, лимонного соку, з бузиною та яблучним соком", - каже головний змішувач напою Антоніо.

Реклама:

Головне сьогодні