Тест

Найнеймовірніші велосипедні маршрути світу. Фото

Хтось вважає, що велосипед - це не більше ніж більш ефективний спосіб ходьби. Достатньо просто взяти велосипед і крутячи педалі, можна швидко дістатися магазину, бару і так далі.

Утім, деякі поціновувачі велосипедів, воліють аби їхні поїздки були мальовничими, пізнавальними і корисними.

Видання CNN Travel пропонує переглянути добірку світових велосипедних маршрутів, які не залишать байдужими любителів велосипедних подорожей.

Шосе дружби, Китай

Найбільш красивою може стати поїздка по шосе між містом Лхаса до непальського кордону. Утім, вона вимагає ретельного планування через свою висоту та небезпечні перевали.

Дорога Конкістадорів, Коста-Ріка

Короткий, але дуже важкий 270-ти кілометровий позашляховий маршрут.

Від тихого до Карибського узбережжя, можна буде помилуватися на доріжки, ліси, плантації кави та навіть на недіючий вулкан. До речі, кожного року тут проходить щорічна гонка на гірських велосипедах.

Маршрут "Північного моря", Європа

Маршрут бере свій початок з північної околиці Шотландії і прямує повз узбережжя Англії, Франції, Бельгії, Нідерландів, Німеччини, Данії, Швеції та Норвегії. Його довжина - 6 тис. кілометрів.

Однозначно можна сказати, що цей маршрут не для зими.

Шиманамі Кайдо, Японія

Маршрут, довжиною 64 кілометри, вигинається поміж дивовижний островів префектури Хіросіма, в західній частині країни. Японія, як правило, більше асоціюється із автомобілями. Тим не менше, їзда на велосипеді дуже поширена тут.

Маршрут дуже мальовничий, тож подорожуючі часто зупиняються аби помилуватися видом.

The Great Divide Mountain Bike, Північна Америка

Маршрут налічує 6 кілометрів підйому.

Мунда Бідді, Австралія

Мунда Бідді означає "шлях через ліс", розташований на крайньому південному заході.

South Downs Way, Англія

99-мильний шлях через сільську місцевість. На вигляд - простий, але це не так. Хоча б тому, що на цьому маршруті є безліч пабів, які спокушають велосипедистів.