Мистецтво просто неба: 10 найкращих європейських арт-об'єктів літа

— 17 серпня 2014, 13:06

Список представляє The Guardian.

На даху Центру сучасного мистецтва МаМо у Марселі до 30-го вересня будуть виставлені роботи художника-концептуаліста Даніеля Бюрена. Проект має назву Defini, Fini, Infini.

"Візьми мене за руку" – гігантська блакитна надувна рука висітиме над площею Милосердя в Барселоні до 30-го вересня. Автори конструкції, встановленої на честь 300-річчя міста - архітектор Пітер Кук та його дружина Яель Рейзнер. За задумом митців, їхнє творіння має змушувати перехожих замислитися про права людини.

Цьогорічний літній павільйон The Serpentine Gallery схожий на корабель прибульців, що приземлився в лондонському Гайд-парку. Його автор – чилійський архітектор Смілян Радіч. Усередині споруди, котра лише здається ненадійною, розташована кав'ярня. По п'ятницях тут проводять різні мистецькі заходи. Літній павільйон стоятиме до 19-го жовтня.

Старовинну Аптекарську вежу на острові Скай у Шотландії на це літо "одягли" у веселе рожеве вбрання художники Джоан Тетхем і Том О'Салліван у рамках свого проекту Atlas Arts. Такою вона пробуде до 30-го вересня.

На острові Сандхорноя поблизу західного узбережжя Норвегії з 29-го серпня по 6-те вересня проводитиметься фестиваль Salt. У гігантських дерев'яних спорудах Rintala Eggertsson Architects та художника Джоара Нанго відбуватимуться концерти, зокрема гратиме симфонічний оркестр та проходитимуть виставки.

На галявинах антверпенського музею Middelheim до 14-го вересня виставлятимуться роботи скульптора Йохана Кретена.

Крегсайд, що в графстві Нортумберленд – це дім, у якому вперше в світі запрацювала електрика. До 2-го листопада тут триватиме виставка під відкритим небом Lux.

Парк Пакстон-хауса, що в Беркширі, до 31-го жовтня матиме незвичних пожильців: чорного лебедя та оленя. Це роботи скульптора Кенні Хантера.

У Waldfrieden Sculpture Park, який розташувався на схилах понад німецьким містом Вупперталь, до 12-го жовтня триватиме виставка робіт скульптора Штефана Балкенхоля.

Фрагменти "будинку" Тесси Лінч можна роз’єднати й знову зібрати докупи. Робота зветься "Raіsing". Нею авторка піднімає питання якості осель, у яких ми мешкаємо, доступності житла. Вона пробуде в Jupiter Artland поблизу Единбурга до 28-го вересня.

Фото з сайтів The Guardian, Мamo.fr, Flickr (by George Rex, Nelly), Archdaily.com та Jupiterartland.org

Реклама:

Головне сьогодні