25 найкращих міст для подорожей у 2015

"TripAdvisor" назвав лауреатів щорічного конкурсу Travelers` Choice Award - 25 найкращих міст для подорожей, який складений на основі відгуків подорожуючих на сайті путівника.

Згідно із результатами конкурсу, Марракеш став туристичним напрямом номер 1. Це чарівне місце з безліччю ринків, садів, палаців і мечетей.

Доки ви знайомитеся з тісними внутрішніми патіо та блукаєте вуличками історичної частини міста - Медини, день пройде непомітно. Путівник радить порелаксувати в безтурботних садах Мажорель, або насолодитися красою старовинних мечетей міста (вхід в них дозволено лише мусульманам).

Тут і далі фото з Flickr by seier+seier

2. Сіем-Рип, Камбоджа

Коли ранкове світло освітлює потонулі в заростях храми і руїни Ангкор-Ват, звичайний світанок над містом Сієм-Рип здається незабутнім видовищем. Цей храмовий комплекс по праву вважається одним з найбільших у світі. Поряд з "великою столицею", містом Ангкор-Тхом, побудованим в XII столітті, він є головною причиною відвідати місто Сієм-Рип.

Вивчіть місцеву історію в Камбоджійському культурному селі і повчіться торгуватися на Ангкорському нічному ринку з безліччю крамничок, барів і торговців їжею.

by Dennis Jarvis

3. Стамбул

У Стамбулі зустрічаються Європа та Азія: чудова стародавня архітектура співіснує з сучасними ресторанами і нічним життям міста. Мечеті, базари і турецькі лазні Стамбула не дозволять нудьгувати за весь час поїздки. Перше, що слід відвідати - мечеть Султан-Ахмед-Камі (Блакитна мечеть), яку видно з різних точок міста.

Пройдіться Галатським мостом, а потім зайдіть до мініатюрки - парк, в якому зібрані мініатюрні репліки пам'яток Туреччини. На Великому базарі можна подивитися товари в тисячах магазинах, а Єгипетський базар - це джерело ароматних спецій та фруктів.

by Dennis Jarvis

4. Ханой, В'єтнам

Старий квартал, пам'ятники і об'єкти колоніальної архітектури надають столиці В'єтнаму шарму і чарівності; однак тут є місце і для сучасної архітектури.

Це старовинне місто, колись носило ім'я Тханглонг ("Злітаючий дракон"), не забуло своє минуле, що підтверджується такими пам'ятками, як мавзолей Хошиміну і в'язниця Хоа Ло. Озера, парки, тінисті бульвари і більше 600 храмів і пагод підсилюють чарівність міста, якие легко об'їхати на таксі.

Мавзолей Хошиміну. Фото by Dennis Jarvis

5. Прага, Чехія

Богемна чарівність і казкова атмосфера роблять Прагу чудовим місцем відпочинку для любителів культури, вже втомлених від пляжів.

Присвятіть цілий день дослідженню Празького Граду (Празького замку), а потім підкріпіться улюбленими місцевими стравами у класичній чеській таверні. Пройдіться Староміською площею, а потім відправляйтеся до Старої ратуші і Астрономічним годинникам, які без сумніву вразять вас. Кращі бари Праги знаходяться в підвалах: в старовинних пабах можна просидіти весь вечір.

Фото by Nitin Vyas

[L]6. Лондон

Королівські регалії, Букінгемський палац, ринок Камдена. В Лондоні поєднуються історія, мистецтво, мода, їжа і хороший британський ель. Тут кожен зможе спланувати для себе ідеальний день.

Поціновувачам культурного відпочинку слід відвідати галерею Тейт-Модерн і Королівський оперний театр в Ковент-Гардені. Якщо Ви любите моду, пройдіться численними магазинами Оксфорд-стріт.

Гурмани зможуть відчути справжній смак Лондона, випивши чашку чаю з вершками в універмазі Harrods або покуштувавши традиційної смаженої риби. Любителі музики і читання будуть раді побувати на вулиці Еббі-Роуд і в музеї Шерлока Холмса (розташованому, звичайно ж, за адресою Бейкер-стріт, 221B).

Фото by Paul Tridon

7. Рим, Італія

Рим був побудований не за один день, тому й вам знадобиться значно більше часу, щоб познайомитися з цим вічним містом.

Місто нагадує колаж з площ, ринків на відкритому повітрі і приголомшливих історичних місць. Киньте монетку в фонтан Треві, здивуйтеся величі Колізею і Пантеону, а потім підкріпіться еспресо або морозивом, щоб провести залишок дня в магазинах на площі Кампо-деі-Фіорі або вулиці Віа-Венето.

Тут також можна насолодитися найнезабутнішою вечерею в житті: спробувати свіжу пасту, соковиті смажені артишоки і вишукану страву з тушкованих бичачих хвостів.

by Bert Kaufmann

8. Буенос-Айрес

Місце народження танго, як і сам танець, чарує, приваблює і диває енергією У оповитих особливою атмосферою старих районах знаходяться численні романтичні ресторани і запальні нічні заклади, а європейська спадщина Буенос-Айреса простежується в його архітектурі, бульварах і парках.

Кафе "Тортоні" - найстаріший бар міста - перенесе в 1958 рік, а чудовий "Театр Колон" вражає так само, як і в 1908 році. Торгова столиця Латинської Америки обіцяє чудовий шопінг для зняття стресу в магазинах, розташованих уздовж величних широких бульварів.

by Sebastián Dario

9. Париж

Затриматися за круасаном з шоколадом в літньому кафе, розслабитися після прогулянки вздовж Сени і помилуватися на такі "візитні картки" міста, як Ейфелева вежа і Тріумфальна арка - в чарівному Парижі можна відпочивати і розважатися.

У Вас вистачить часу і на вишуканий обід, і на відвідування Лувра. Вивчіть це романтичний місто: пробудіть свою духовність в соборі Нотр-Дам, пошукайте дешеві дрібнички на блошиному ринку Марше-о-Пюс-де-Монтрей (Marché aux Puces de Montreuil) або продукти на ринку Марше-Біоложік-Распе (Marché Biologique Raspail) і завершіть день переглядом захоплюючої вистави в Мулен Руж.

by photophilde

10. Кейптаун

Кейптаун, справжня окраса південного берега Африки, посів дев'яте місце в списку світових переможців конкурсу "Travellers 'Choice" в номінації "Туристичний напрямок".

Від "Матері міст", як іноді називають Кейптаун, можна швидко дістатися до пляжу Блааувберг або Національного ботанічного саду Кирстенбош, багатих на мальовничі пейзажі. У національному заповіднику "Мис Доброї Надії" є широкі алеї з видом на море, пішохідні стежки і дикі тварини. На острові Роббен-Айленд, де Нельсон Мандела провів 27 років в ув'язненні, мандрівникам відкриються більш похмурі сторінки історії Африки.

by warrenski

Наступні сходинки, з 11-ої до 25-ої розташувалися:

11. Нью-Йорк

12. Церматт, Швейцарія

13. Барселона, Іспанія

14. Гереме, Туреччина

15. Убуд, Індонезія

16. Куско, Перу

17. Санкт-Петербург, Росія

18. Бангкок, Таїланд

19. Катманду, Непал

20. Афіни, Греція

21. Будапешт, Угорщина

22. Квінстаун, Нова Зеландія

23. Гонконг, Китай

24. Дубай, ОАЕ

25. Сідней, Австралія

Україна також була гостем рейтингу Lonely Planet. Зокрема, вона потрапила до списку рекомендованих країн, які слід відвідати у 2012-ому році. Мандрівникам радили поглянути на старовинний Київ, а ще вельми оптимістично відряджали до "недоторканих берегів Криму".

А уже у 2014-ому році, до сотні найбільш відвідуваних міст світу увійшов і Київ. Тоді він дістав 87-ому позицію

Минулого року, першу сходинку за версією TripAdvisor посів Стамбул, за ним опинився Рим та Лондон.

Реклама:

Головне сьогодні