8 найгарніших парків Європи. Фото

— 13 червня 2015, 09:54

Видання Німецька хвиля опублікувало найкрасивіші заповідники і національні парки Європи.

Триглав: орхідеї і едельвейси

Єдиний національний парк Словенії названий на честь гори Триглав, яка знаходиться на його території. Це не просто гора, її зображення красується на прапорі і гербі країни. Вважається, що назва Триглав виникла через три вершини гори. Існує й інша версія: резиденція однойменного божества розташувалася на піку цієї гори висотою 2864 метри.

Фото з сайту Німецької хвилі

Найстаріший ліс Європи

Національний парк "Біловезька пуща" розташувався на кордоні Польщі та Білорусі. Згідно з даними ЮНЕСКО, ця пуща - єдиний приклад доісторичного лісу, який колись покривав сучасну Європу. Середній вік дерев у цьому лісі - 81 рік, а незайманий ландшафт є домом для зубрів.


Німецький романтизм

Національний парк "Саксонська Швейцарія" розташований на кордоні Німеччини і Чехії. Той, хто шукає натхнення, може пройтися по Тропою художників (Malerweg) довжиною в 112 км. На цьому місці любили гуляти живописці різних поколінь. Зі скелястого масиву Бастай відкривається вид на Ельбу.

Етна: монстр під горою

Могутній велетень Тифон бився з Зевсом доти, поки громовержець не вразив його блискавкою і не накинув на нього гору Етну. З тих пір, переможений Тифон гнівається, час від часу викликаючи бурі і виверження. Але Етна на італійському острові Сицилія не тільки "плюється" вогнем, вона служить родючим грунтом для фіалок та ялівцю.

Фото з Flickr by Shura

Плітвицькі озера

Близько мільйона людей щорічно відвідують найстаріший національний парк Плітвіцькі озера в Хорватії. Туристів приваблюють мальовничі місця: 16 озер, з'єднаних водоспадами, вапнякові печери, букові та хвойні ліси. Тут водяться дикі тварини: вовки, ведмеді, лісові коти, косулі.

Татри: печери і ведмеді

Татранський національний парк - природна зона на кордоні Польщі та Словаччини, що охороняється. У парку знаходиться найвища гора Польщі - Риси. Крім того, тут розташувалися 650 печер, 30 гірських озер, водоспад Велка-Сіклава висотою 70 метрів. Переважають хвойні та березові ліси, в яких водяться бурі ведмеді, рисі, чорні козли і беркути.

Діва озера

У парку Лох-Ломонд в Шотландії є ліси, полонини і однойменне озеро. Саме тут Вальтер Скотт написав свою знамениту поему "Діва озера", опубліковану в 1810 році. Після виходу цієї книги автор прославився.


Гран-Парадізо - батьківщина альпійських козлів

До 1856 року італійський національний парк Гран-Парадізо використовувався як місце для спортивного полювання. Через загрозу зникнення альпійських козлів парк був оголошений заповідником. Крім рідкісних гірських козлів, тут також мешкають горностаї, альпійські бабаки і євразійські пугачі.

Реклама:

Головне сьогодні