В гостях у Батумі. Коли кожен одразу скаже: Україна-Грузія друзі!

Місто Батумі розташоване на смужці рівнини – між горами та Чорним морем. На сьогодні столиця Аджарії – є одним із туристичних центрів сучасної Грузії. Кожен житель зачувши, що ви приїхали з України обов’язково скаже вам, що "Україна-Грузія друзі!", розкаже вам про місто, покаже хмарочос Технологічного університету з читальними залами бібліотеки у вигляді колеса огляду, яке спроектували українці.

Грузини вміють дружити. Від них цього не забрати. Спілкування з місцевими рибалками на пірсі яскраве тому підтвердження. Отримаєте можливість подивитись на себе та свою країну іншим поглядом.

Широкий пляж окреслений великою набережною з скульптурами, лавочками, велосипедними доріжками та тренажерами під навісами – хороше місце для фізичного відпочинку, роздумів та планів на майбутнє.

В архітектурі представлені як герої міфології так і сучасності. Цікава будівля будинку юстиції – у вигляді перевернутої пляшки. Місцевий "Макдональдс" нагадує швидше літаючу тарілку – куди варто прийти хоча б на екскурсію.

Алі та Ніно

На набережній височіє семи метрова сучасна скульптура кохання – представляє собою фігури чоловіка та жінки, виконані зі сталі, що рухаються один до одного та зливаються в поцілунку в єдине ціле, поступово проходячи повз один одного. Композиція виконана відомим скульптором Тамарою Квесітадзе, що проживає в США. На початку скульптура мала назву "Чоловік та жінка", але оскільки скульптуру встановили в Батумі, то згодом вона отримала назву "Алі та Ніно" - на честь героїв роману Курбана Саїда, де розповідається про кохання азербайджанця та грузинської княжни.

В місті є три українських ресторани – "Україночка", "Україна" та "Козачок". Українські заклади дуже популярні серед місцевих.

Ресторан "Україночка"

Найпершим та найвизначнішим є "Україночка" - розташований на ардаганському озері "Співаючі фонтани". Даний заклад, яскравий приклад україно-грузинського кохання, - оскільки багато співробітників якого приїхали в Грузію з великої України за своїм щастям. Фонтан визнаний одним з кращих в Європі, - світлозвукова інсталяція сповнена почуттів, особливо фінальна композиція – "Лебедине озеро", - де на водяному стовпі під музичний супровід відбувається балетна партія.

Від стародавньої Колхіди – до сучасної Грузії.

Стародавня міфологія та сучасність переплітаються в Батумі. В давнину Аргонавти на чолі з Ясоном відправились з Іолка в Колхіду – сучасна західна Грузія - на кораблі "Арго" за "Золотим руном" до місцевого царя Еета. В останнього буда дочка - чаклунка Медея і Бог кохання Ерот, вселив в її сердце кохання до героя Ясона. Медея заради кохання до Ясона йшла на великі жертви. Герої міфу увінчані в скульптурах, оскільки дії міфу проходять в околицях міста .

Неподалік від Батумі – в 15 км – розташована фортеця Гоніо – збудована, ще римлянами, добудована візантійцями та Оттоманською імперією. За легендами на території фортеці може бути похований один із 12-ти апостолів - Матфей.

Оглянути панораму міста можна скориставшись колесом огляду та канатною дорогою. З висоти особливо відчувається сила змін що прийшла в Батумі. Тут і старі будиночки і сучасні хмарочоси а-ля Емірати.

Башта Абетки

Для любителів місцевого колориту – варто відвідати рибний базар. Де можна вибрати рибу і попросити щоб ваше замовлення тут же приготували.

Відчути аромат славнозвісних грузинських спецій та придбати справжній грузинський чай, сири, грузинські смаколики необхідно на місцевому ринку, - правда якщо вам вдасться подолати квест - дістатись до нього.

В Батумі представлені майже всі світові бренди готельного та грального бізнесу. Це місто ще називають Лас-Вегасом Чорного моря - казино дозволені та звільнені від сплати ПДВ, що приваблює гравців з навколишніх країн, де гральний бізнес під забороною.

Прогулянки нічним Батумі сповнені особливою чуттєвістю, - зірки, море, парк, сучасна архітектура, привітні люди. Батумі – хороше місце відпочинку для пристрасних та романтичних, як і самі батумці.

Подорож організована компанією "Georgian International".

Реклама:

Головне сьогодні