Найнебезпечніші аеропорти світу. Фото

Посадка в одному із перерахованих нижче аеропортів може зробити повітряну подорож не настільки безпечною, пише The Huffington Post.

1. Куршавель

Аеропорт розташований у шикарному гірськолижному містечку Куршевелі. Аеропорт має злітно-посадкому смугу довжиною лише 534 метри. З іншої сторони смуги - обрив. Але хвилюватися не варто. Там сідають лише приватні літаки.

Фото з Flickr by benjgibbs

2. Аеропорт принцеси Юліани

Коротка злітно-посадкова смуга Сен-Мартен означає, що літаки літають вкрай низько над прилеглим пляжем Махо, коли йдуть на посадку. Галас і вітер настільки сильні тут, що адреналінові наркомани шикуються біля паркану, аби оцінити свої сили триматися і протистояти повітряним потокам.

by Aero Icarus

3. Аеропорт Мадейри

Аеропорт Мадейри має воду з одного боку та пагорби з іншого, що робить зниження і підліт до смуги складним завданням. У 2000-ому році злітно-посадкову смугу розширили далі, у Атлантичний океан, з метою посадки великих літаків.

by Leo-setä

4. Аеропорт Барра

Аеропорт Барра вважається єдиним у світі, де літаки сідають прямо на пляжі. Утім, він зникає після припливу.

by Colin Moss

5. Аеропорт Тенцінг-Хілларі (Непал)

Злітно-посадкова смуга Лукли має лише 457 метрів. Смуга розташована під нахилом і працює лише за умови гарної видимості. З одного боку - 100-метровий обрив, з іншого - гірський хребет.

Реклама:

Головне сьогодні