У мандри слідом за Гаррі Поттером: локації фільмів та інші цікаві місця, які можуть відвідати туристи

— 11 жовтня 2015, 12:00

Так, зокрема, лондонська студія кінокомпанії The Warner Bros. 3-го грудня влаштує першу урочисту різдвяну вечерю в Великій залі Хогвартса. Гості побачать реквізит зі зйомок фільму "Гаррі Поттер та філософський камінь", їх пригостять палаючим різдвяним пудингом, окістом із вишнями та вершковим пивом.

А ще кожному маґлові видадуть по чарівній паличці, покажуть вітальню Гріффіндора та кухню родини Візлі. Вхідний квиток коштує 350 доларів, пише People.

Палац Алнік, розташований на півночі Англії, на час зйомок фільмів по Гаррі Поттера теж кілька разів ставав Хогвартсом. Зокрема глядачі бачили його під час першого уроку першокурсників із польотів на мітлах, і коли летюча автівка Візлі врізалася в дерево.

Шматочок Хогвартсу є й у коледжі Оксфордського університету Крайст-Черч.

Потяг Jacobite – це, звісно, не Хогвартський експрес, але краєвиди Шотландії, які відкриваються перед пасажирами ті самі, що бачили за вікном Гаррі, Рон та Герміона.

Заборонений ліс – це насправді Чорний парк у Бакінгемширі. На щастя, павуки в ньому водяться звичайні, а не велетенські.

Платформа 9 ¾, з якої відходить потяг на Хогвартс, є на лондонській станції Кінгс Кросс.

Світовий чемпіонат із квіддічу в квітні відбудеться в Північній Кароліні. Це – щорічний захід.

Лондонський міст Мілленіум, який у фільмі зруйнували смертежери, в реальному житті, на щастя, лишився цілий, і ним можна прогулятися.

Магазину чарівних паличок майстра Оллівандера в маґлівському світі нема, але дуже схожа на нього крамниця "Чарівні палички Вайнотта" є у "відьомській столиці Америки", місті Салем.

Лондонський зоопарк – це місце, звідки все почалося, адже саме там Гаррі Поттер із величезним подивом виявив, що може спілкуватися з удавом.

Пам’ятаєте засніжене подвір'я, яким у стрічці "Гаррі Поттер та філософський камінь" головний герой ішов із совою Хедвігою на плечі? Повторити його шлях можна, якщо взимку приїхати до Даремського собору.

В Орландо, що в американському штаті Флорида, є тематичний парк, що зветься Wizarding World of Harry Potter – з Хогвартсом, чарівним експресом, Діагоновою алеєю та всяким іншим.

Нагадаємо, для шанувальників серіалу "Гра престолів" існує спеціальна мапа з його локаціями. А в Польші торік відкрили власний Хогвартс для тих, хто бажає навчатися магії.

Реклама:

Головне сьогодні