Крихітні чоловічки та океанський велетень: відео зустрічі дайверів із рибою-місяцем

— 24 лютого 2016, 16:11

Ця зустріч відбулася в жовтні, але відео, котре виклав в Інтернет фотограф Мігель Перейра, нещодавно набуло величезної популярності та лише на YouTube уже набрало понад 3 мільйони переглядів.

Риба-місяць (або риба-сонце) є найбільшою за масою серед відомих кісткових риб у світі. Рекордний екземпляр важив більше 2 тон та був понад 4 метри заввишки і 3 у довжину.

Як пригадує Перейра, в той день у нього перестала працювати його звична камера, й тому він занурився з GoPro. Рибу-місяць він помітив коло самої поверхні, вона практично не рухалася.

"Здавалося, рибі-місяцю наша присутність не заважала, вона пливла поруч із нами хвилин 15", - розповів фотограф The Daily Mail.

Зазвичай ці гігантські істоти неагресивні, проте наближатися до них не варто, застерігає National Geographic. Щоби спекатися паразитів, риба може вистрибувати над водою, підкидаючи своє величезне тіло на кількаметрову висоту.[L]

Замість зубів риба-місяць має щось на кшталт дзьоба і живиться планктоном, медузами, дрібною рибою. Через їхній масивний спинний плавець тварин часто приймають за акул.

До слова, у 2014-му році не менш видовищне відео своєї зустрічі з Мола-мола неподалік від острову Гозо на YouTube виклав дайвер Ерік ван дер Гоот. Він назвав це "пригодою, котра стається раз на життя".

Нагадаємо, кілька років тому соцмережі підкорив дайвер, який не лише не боїться білих акул, а й уміє лоскотати їм носики.

Реклама:

Головне сьогодні