Один день Єлизавети II: дівчина пожила як королева і втомилася

— 18 квітня 2016, 14:53

"З дитинства я вважала себе почесною королівською особою. Тому, коли колеги запропонували мені прожити один день за розкладом королеви з нагоди її 90-річчя для спецпроекту видання Mashable, я не могла дочекатися, щоб розпочати".

"Єдина проблема — я не маю 277-мільйонних статків у фунтах, тож мені довелося покращити своє життя, щоб воно пасувало королеві", — каже Рейчіл.

Дівчина розповідає, що розклад королеви виявився для неї напруженим.

7:30 ранку — час прокидатися

Королева розпочинає свій день о 7:30 з чашки чаю Earl Grey з молоком і без цукру, але з бісквітами.

Коли Єлизавета II п'є чай, вона слухає радіо BBC на своєму вінтажному радіоприймачі Roberts. Автор книжки "Вдома з королевою" Браян Хоу розповідає, що їй подобається чути, як британські політики відповідають на непрості запитання.

Фото JACK TAYLOR, Mashable

8:30 ранку — час одягатися

Цього ранку Рейчіл довелося одягатися дуже елегантно, і це стало для неї викликом. Вона обрала сукню до колін із блідо-рожевим пальто. Королева носить лише чорне взуття, тож довелося взувати його.

Щоранку Її Величності розчісує і вкладає волосся перукар. "У ролі тимчасової королеви мені не дозволили розчісувати волосся самостійно. Тому довелося йти до перукарні і наказувати стилістам, щоб допомогли мені. Вони здивувались, але послухались", — сміється Рейчіл.

9 ранку — сніданок

Зазвичай королева снідає на самоті, у приватній їдальні. У меню — тости з джемом та улюблені газети — The Daily Telegraph і the Racing Post.

"На відміну від королеви, у мене не було співробітника, який би готував і подавав страви. Тож довелося усе робити самій. В результаті, у мене підгорів тост. Він був несмачний". Хоча загалом сніданок Рейчіл сподобався.

О 9:30 — прослуховування волинки

Кожен робочий день королева розпочинає з концерту цього музичного інструменту. Грає особистий волинщик Її Величності. Дослідниці довелося слухати волинку на YouTube, бо музиканта знайти не вдалося.

О 10 ранку вже час йти на роботу. "Так, у королеви теж є обов'язки, які вона виконує у Букінгемському палаці", — пояснює Рейчіл.

Самій дівчині довелось діставатись до офісу на метро, підкладаючи подушку на сидіння, щоб не забруднити вишуканий "королівський" одяг.

Фото JACK TAYLOR, Mashable

На роботу Рейчіл надіслала "королівський меморандум", щоб співробітники знали, як треба поводитися поряд із монаршою особою.

Каже, усі були ввічливі.

У цей час королева одержує сотні листів від людей щодня, які їй передає особистий секретар. Робота з кореспонденцією триває щонайменше годину.

12 дня — час вигулювати коргі

"Я знала, що для того, щоб стати королевою, мені потрібен коргі (порода собак, які живуть у Букінгемському палаці). Тож довелося позичити одного собаку собі на цей день. Марсель не хотів поводитись спокійно, однак ми мали чудову прогулянку у Золотому сквері в Сохо".

Фото JACK TAYLOR, Mashable

13:00 — вже ланч

Обідає королева теж одна у Букінгемському палаці. Колишній кухар Її Величності Даррен МакГрейді розповідає, що зазвичай Єлизавета II їсть рибу на подушці зі шпинату чи кабачки. Вона також полюбляє спочатку випити коктейль на основі джину чи Dubonnet.

Оскільки Рейчіл мусила економити, вона випила просто джин з тоніком, і поки дійшла до лосося, вже почувалась щасливою.

14:00 — треба вертатися на роботу

О другій на дівчину знову чекали справи королівства, яких накопичилося чимало.

Фото JACK TAYLOR, Mashable

О 17:00 треба пити вечірній ситний чай (High tea)

"До цього часу я ще не нагуляла апетит, адже ланч був ситним, тому мені довелося серйозно вмовляти себе на цей вчинок. І мої зусилля тут були досить жалюгідними", — скаржиться тимчасова королева.

Зазвичай у цей час Єлизавета II їсть свій улюблений торт Dundee. Оскільки знайти його в магазині неможливо, довелося купити альтернативний Genoa cake з фруктовою начинкою.

19:00 — обід

Коли у королеви немає планів на вечір, вона сідає вечеряти з ростбіфом чи бараниною. Вона розпочинає обід з аперитиву — мартіні. І хоча Рейчіл любить ростбіф, перспектива їсти уп'яте за день її аж ніяк не тішила.

"На щастя, у мене було багато мартіні. Як альтернативу баранині, я з'їла пакет готової смаженої яловичини, яку продають у вигляді снеків".

Фото JACK TAYLOR, Mashable

19:30 — серіал та кросворд

Увечері королева дивиться улюблений серіал Coronation Street і вирішує кросворди.

"Не буду брехати, це зовсім не моє шоу. Я подивилася епізод, але ж хіба може стільки драматичних подій траплятися на одній вулиці?", — розповідає удавана королева.

Коли кросворд було розгадано, Рейчіл вже почувалася виснаженою: "Але за стандартами 90-річної Єлизавети II, це спокійний день. Я навіть не можу уявити, наскільки стомленою почувається Її Величність, коли вона з'являється на публічних заходах".

22:00 — час до сну

Після ще однієї серії "Інспектора Морсі", Рейчіл, нарешті, почала вкладатись до сну.

Однак перед цим вона, як і сама королева, заповнила одну сторінку щоденника, який Єлизавета веде з того часу, коли почала правити країною.

"Звісно, життя королеви відбувається за високими стандартами, і у ньому багато їжі, однак це досить одинокий досвід. Ту свободу, яка була у мене до цього "дня правління", я сприймала як щось буденне, звичайне. Насправді, якщо ти — королева, твій час не належить тобі. Є королівські обов'язки, які треба виконувати, місця, куди треба їздити", — так підсумувала Рейчіл Томпсон результати свого одноденного експерименту.

Реклама:

Головне сьогодні