Не магнітиками єдиними, або Які сувеніри везти з 20 країн Європи

Забудьте про магнітики, брелоки та дешеві футболки. Насправді у кожній європейській країні можна знайти оригінальні сувеніри, які є рідними для цього регіону.

Багато європейських країн відомі певними продуктами та ремеслами ручної роботи, які ідеально підходять для подарунків. Наприклад, Португалія є єдиним виробником портового вина в світі.

Цікаво, що з України, британське видання The Independent радить привозити, у якості пам’ятного подарунку, зовсім не очікувану річ.

Перегляньте ці пункти, збережіть собі у вкладки і колись ви не опинитеся перед важким вибором.

1

Німеччина

Німці давно відомі своєю любов'ю до пива. Часто воно там дешевше води. Влітку його п’ють у важких скляних кружках, відомих як маса. Їх ви впізнаєте по синіх символах HB на одному з боків кружки.

2

Італія

Ця країна ­– ідеальне місце для пошуку якісних виробів зі шкіри. Найпопулярніший для такого "полювання" – ринок Сан-Лоренцо у Флоренції. Тут ви знайдете все від сумок та взуття до ременів та блокнотів.

3

Хорватія

У будь-якому куточку цієї країни можна купити "лицарське серце". Це просте тістечко, виготовлене з борошна, води, дріжджів та цукру, яке формується спеціальними формами, а потім запікається та фарбується у яскраві кольори – найчастіше червоні.

Ці "серця" існували з часів середньовіччя. Вони можуть бути чудовими ялинковими прикрасами.

4

Нідерланди

Delftware – синьо-біла кераміка, названа на честь міста, де вона виготовляється – Делфт. Історія цих виробів починається з 1600-х років, коли у цьому містечку було 33 заводи, які випускали унікальні вироби.

Зараз залишилася тільки одна фабрика, але ви можете знайти Delftware практично в будь-якому місті країни.

5

Австрія

Моцарткугельн – трюфелі з шоколадним покриттям, наповнені марципаном та нугою, приправленими фісташками.

Вперше вони були створені у Зальцбурзі в 1890 році Паулем Фюрстом, який вирішив назвати своє творіння на честь відомого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

6

Румунія

Румунська дерев'яна ложка в основному є декоративним предметом, однак цілком може слугувати і для практичних цілей.

На виробах вирізьблено багато цікавого – від тварин до релігійних символів та людей. Багато мотивів також мають особливе значення: наприклад, півень повинен символізувати надію.

7

Іспанія

Жінки цієї країни радо користуються кольоровими віялами, які зазвичай розписані вручну. Купіть такий і собі.

Навіть якщо ви не збираєтеся використовувати його за призначенням, він стане прекрасним елементом декору.

8

Туреччина

Турецька кава відома тим, що вона сильніша і солодша, ніж середньостатистична кава.

Kurukahveci Mehmet Efendi – один з найстаріших у країні брендів.

В Туреччині кава традиційно подається у мідній чашці, тому, якщо ви хочете сповна відчути смак, захопіть також чашку та блюдце.

9

Польща

Бурштин – відоме золото Балтики. У польському портовому місті Гданськ ви знайдете безліч бутиків, які продають унікальні ювелірні вироби, виготовлені з цього матеріалу.

У місті навіть проводиться міжнародний ярмарок. На який традиційно приїздять 215 продавців.

10

Швеція

Яскраво забарвлені статуетки коней вважаються неофіційним символом країни, і, хоча вони популярні як сувеніри, багато місцевих жителів також прикрашають ними свої оселі.

Червоний кінь є найбільш традиційним.

11

Португалія

Мальовнича долина Дуоро ­– осередок портового виноградарства на сході Португалії. Порто – міцне солодке вино, яким часто насолоджуються після їжі.

Спробуєте різні види порту і, швидше за все, ви знайдете пляшку, яку захочете взяти з собою додому.

12

Греція

Зле око (маті) – це яскраво-блакитний символ, який ви знайдете на декоративних та ювелірних прикрасах по всій країні. Це столітній пам'ятник грецької історії.

Греки переконані, що такі обереги допомагають відвернути нещастя.

13

Франція

Багет, ймовірно, не витримає поїздку додому у вашому багажі, але Камамбер цілком.

Сир з вершкового коров'ячого молока походить із північного регіону Нормандії і є ідеальним завершенням для будь-якої трапези.

14

Україна

Ліжник – це шерстяна ковдра, яка виготовлена вручну в першу чергу в Яворові, селі на західному кордоні України з Польщею.

Для їх виготовлення використовується шерсть овець, які вирощені в Карпатах, а самі ковдри виробляються старомодним способом: на домашньому дерев'яному верстаті. Вони дуже м'які та теплі.

15

Чехія

Богемський кришталь – скло, зроблене у Сілезії та Богемії. Звідси і його назва. Обидва регіони зараз є частиною Чеської Республіки.

Вироби витиснені та вирізьблені вручну. Що також забезпечує їх вищу якість і довговічність.

16

Швейцарія

Швейцарці споживають колосальні 23 фунти швейцарського шоколаду на рік, це вражаюче число з урахуванням розміру країни.

Тут велична кількість шоколадних виробників, які часто використовують унікальну техніку для виробництва. Шанувальники солодкого дуже радять вироби бренду Lindt.

17

Норвегія

Завдяки своїй холодній погоді ця країна відома тим, що є виробником високоякісних трикотажних светрів.

Dale of Norway – це особливо популярний бренд, який виробляє такий одяг з кінця 1800-х років. Вони також одягають національну лижну команду з 1950-х років.

Ці светри не тільки виглядають красиво, але й зігрівають при реально низьких температурах.

18

Угорщина

Існує кілька різних стилів вишивки, які популярні в Угорщині. Квіти, мабуть, найпоширеніший дизайн. Ними прикрашають скатертини, серветки та рушники, які продаються у магазинах та кіосках по всій країні.

19

Англія

Так, шоколад Cadbury доступний у магазинах, але інгредієнти та смак не є однаковими у всьому світі. Наприклад, американський Cadbury має більш солодкий смак, ніж британська версія.

20

Ірландія

Замість того, щоб купувати очевидну пляшку віскі, придбайте віскі каміння, які відомі своєю здатністю тримати склянку віскі у потрібній температурі, не розбавляючи її як це робить з часом лід.

Реклама:

Головне сьогодні