8 місць, які варто відвідати в Європі, якщо ви любите смачно поїсти
Якщо ви любите мандрувати та гарно поїсти, то Європа – ідеальний напрямок для вас.
Видання The Independent пропонує 8 місць, де можна віддатись своїм кулінарним слабкостям.
Марсель, Франція
Великі оливки з коржиками, тістечка, риба та хаотичні ринки – це все вам подарує Марсель. |
Північноафриканські закуски, великі оливки з коржиками, тістечка, риба та хаотичні ринки – це все вам подарує Марсель.
Обов'язково спробуйте panisse – чипси з нуту, популярна вулична їжа, яка чудово пасує до французького лікеру "пастіс".
Прованс, Франція
Ринок Провансу |
Трюфелі, оливки з Ніону, полуниця з Карпантра, дині з Квайону.
Прованс – справжня скарбниця смаків.
Це домівка двох найбільших ринків трюфелів: ринок у Карпантра та ринок у Рішранш.
Трюфельні ринки проходять щоп'ятниці та щосуботи з грудня по середину березня.
Ібіца, Іспанія
Ресторан El Portalon |
Відомий острів відновлює свою репутацію: тепер Ібіцу знають не лише як місце для гучних та п'яних вечірок, але й як гастрономічний осередок.
Вартий відвідування ресторан El Portalon, він належить фермерці Анни Сійсмонсберг, яка переїхала у Іспанію з США.
Там можна скуштувати фермерські продукти, з яких вам відразу і приготують обід чи вечерю.
А в барі Babylon Beach подають піну коладу з домашнього кокосового сиропу.
Валетта, Мальта
Їжа Мальти нагадує італійську та інші середземноморські кухні. |
Мальтійська столиця славиться своєю кухнею, багатою на оливкову олію та оливки.
Їжа Мальти нагадує італійську та інші середземноморські кухні.
Завітайте до ресторації "Bahia", чиє сезонне меню змінюється до 5 разів на рік, а також винний бутік власником якого є єдиний у Мальті хірург-педіатр.
Курмайор, Італія
Цей регіон славиться кулінарним різноманіттям |
Забудьте про пасту!
В муніципалітеті Курмайор у регіоні Валле - д'Аоста варто їсти теплі супи, поленту, чорний хліб, ньоккі та сир сорту фонтіна.
Україна, Київ
Київ — це не лише котлета по-київськи |
Кулінарний потенціал України точно недооцінений на міжнародній арені.
The Independent радить обов'язково спробувати вареники, борщ, свинячі вушка та завітати в ресторан "Канапа", що на Андріївському узвозі, 19.
А тим, кого цікавить радянська кулінарна спадщина, рекомендують ресторацію "Спотикач", що на вулиці Володимірській, 16.
Афіни, Греція
Сувлакі |
Столиця Греції – це місце, де майже все смакує добре.
На кожному кроці можна спробувати "сувлакі": грильоване м'ясо, загорнуте у лаваш та полите йогуртовим соусом. Смакує з холодним капучино.
На десерт спробуйте грецький йогурт з місцевим медом. Можна купити у будь-якій йогуртовій крамниці.
Альта Бадія, Італія
Після катання на лижах смакуватиме тареля гарячої пасти. |
Цей гірськолижний регіон у Південному Тіролі – прекрасне поєднання Італії та Австрії.
Після катання на лижах смакуватиме тареля гарячої пасти.
А влітку тут проходять різні кулінарні події.
Вас також може зацікавити:
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.