Тест

10 постулатів успіху: ми змогли і ми зможемо

У багатьох сьогодні можуть опускатися руки – важливо підтримувати одне одного, ділитися порадами, надихати.

Покоління, яке пройшло дві революції не може дозволити собі зневіру та розчарування! Ми змогли і ми зможемо ще більше!

У 2013 році отримала пропозицію провести майстер-клас "10 постулатів успіху". Зважаючи на революційні обставини, майстер-клас мені не вдалося провести. Вперше поділилася своїми постулатами на сцені Відкритого Університету Майдану.

1. Успіх – це успівати

Слово "успіх" походить від слова "успівати". Бути у правильний час у правильному місці - найперше правило успіху.

Це правило засвоїла ще у студентські роки коли займалася студентською газетою, отримавши хорошу пораду від знайомого журналіста. "Якщо Ви не опублікуєте новину сьогодні, то завтра Ви можете викинути її у смітник", - фраза, яка мені дуже добре запам'яталася.

Якщо пекар запізниться з випічкою для місцевих пекарень, якщо адвокат не підготується до чергового засідання суду, якщо дизайнер не встигне підготувати свою нову колекцію одягу до чергового тижня моди, то все це може дуже негативно відбитися на їхніх кар'єрах.

Вчасна відповідь на запит поставки товару або надання послуги - це задоволення одного з головних очікувань споживача. Вчасно прийняте рішення - це використана спроба, невчасно прийняте рішення - це упущена можливість.

2. Розпізнавайте свої найбільші таланти

Якщо здібний музикант замість того, щоб займатися музикою буде заставляли себе займатися тим, до чого не лежить його душа, то успішним не стане. У кожного з нас свої таланти. У когось їх більше, у когось менше. Успішним стає той, хто свої таланти розпізнає та реалізовує.

Розпізнати талант - це відкрити у собі те, що ти можеш віддавати іншим.

Реалізуватися - це розвивати та задіювати свої здібності. Якщо ви хочете отримати перемогу у спортивних змаганнях, то маєте зрозуміти у якому виді спорту ви почуваєтеся сильним.

Не всі спортсмени з вільної боротьби добрі у плаванні, не всі, хто вміло плаває зміг би досягти успіхів у вільній боротьбі. Якщо ви робите те, що потенційно здатні робити краще всіх інших, то конкуренція вас не лякатиме, а лише сприятиме тому, щоб ви свій потенціал реалізовували на всіх 100.

Відомо, що, навіть, ті, у кого було багато талантів не завжди ставали успішними - відшліфовуйте свої найсильніші сторони; працюйте над собою; розвивайте свої таланти.

3. Чітко визначайте свої пріоритети

Не дозволяйте собі жодних відволікань від головного фокусу. Колись у Римі, ще коли була студенткою, зустріла одного кінорежисера, який дав мені дуже слушну пораду: "Якщо будеш розтрачати свою енергію на дрібні справи, то не зможеш досягнути великого".

Його настанови непогано засвоїла - завдяки чітко визначеним пріоритетом встигаю багато. Якщо ви не будете розтрачати своїх сил, енергії та часу на другорядне, то зможете з легкістю прямувати до досягнення бажаного.

Висока самоорганізованість - одна з головних характеристик успішних. Все ж, незважаючи на те, що пріоритетні цілі та завдання досягаються завдяки добре спланованим діям, будьте готовими вносити зміни у ваші плани. Без маршруту важко дістатися на вершину гори, але якщо погода цього вимагає маршрут треба міняти або ж відкласти сходження на вершину на інший час.

4. Не бійтеся падати – вмійте підніматися

Помилки роблять усі, не всі їх виправляють. Ті, хто замість того, щоб впадати у відчай ретельно аналізують причини поразки отримують ще більші шанси у досягненні задуманого. Ніколи не здаватися - девіз найуспішніших.

Успішні також знають, що поразки та невдачі – це корисні корективи, які допомагають правильно відкоригувати маршрут. Мені подобається вислів: "Не важливо скільки разів ви впали, важливо скільки разів ви піднялися".

Піднятися й оглянутися назад лише для того, щоб зрозуміти причину падіння - це єдине на що варто витрачати свій час та зусилля. Оплакувати невдачу чи бідкатися у неправильності рішення - це зайва зупинка. Роблячи помилки, ми загартовуємося. Падаючи й піднімаючись, ми стаємо сильнішими, вправнішими та кращими.

5. Будьте азартними!

У позитивному значенні цього слова Полюбіть виклики! Беріться зі завзяттям за найскладніші завдання й прагніть найбільшого! Не бійтеся змагатися: у змаганні ми ще краще проявляємося.

Не втікайте від конкуренції: конкуренція нас загартовує та мотивує досягати ще кращих результатів. "Моя біда у тому, що у мене немає конкурентів", - нарікав французький модельєр Ів Сен Лоран.

Відчуття змагальності й наявність певних планок може сприяти нашому рухові вперед. Рухайтеся до ваших високих цілей наполегливо. Азартність, власне, має проявлятися у вашій цілеспрямованості, терпеливості й наполегливості. Закохуйтеся у ваші мрії й пристрасно досягайте їх.

6. Заряд "+" сильніший, ніж заряд "–"

Позитив - це один з найбільших активів успішних. Позитивні емоції, думки, дії - це те, що нас збагачує зі середини. Внутрішня сила чи не наймогутніша. Ентузіазм й акумулювання добра довкола себе - це те, що може зробити ваш шлях до успіху приємним. Натомість, негатив, руйнує нас самих і тих, хто поруч.

Негатив не дозволяє отримувати вповні насолоду від життя. Інколи, хибно може здаватися, що негативом можна відплатитися за якусь кривду чи помститися комусь. Вкінцевому, добро завжди перемагає зло, а позитив перемагає негатив.

У перелік найвідоміших людей останнього тисячоліття входять і Нельсон Мандела, і Адольф Гітлер. Але в пам'яті людства одні видатні особистості залишилися світлими постатями, інші ж темними. Заряд "+" є головною запорукою доброго успіху.

7. Успішні люблять успішних

Напевно тому успішним складається з успішними бо рухаються вони на однаковій швидкості. Успішні науковці, винахідники, письменники, журналісти, художники, музиканти, підприємці, лікарі та вчителі, зірки кіно і спорту мають спільні характеристики, які дозволили їм досягти високих результатів у своїй сфері роботи.

Можливо тому, що знають скільки зусиль та важкої праці треба докласти для реалізації своїх талантів, можуть й порадіти один за одного без заздрості чи обмовлянь.

Вдосконалюватися та вдосконалювати інших можемо по-різному. Для мене найкращим лідером є той, хто гуртує довкола себе розумніших від себе. Напевно, кожен з нас зустрічав людей, які бояться розумніших чи сильніших від себе. Напевно, кожен зустрічав таких, хто намагається у той чи інший спосіб усунути чи позбутися конкурента замість того, щоб гідно змагатися за свій шматок під сонцем. Шукати кращих від себе - це позиція найсильніших.

8. Навіть песимісти обожнюють оптимістів

Оптимісти - це ті, хто вірять у неможливе. Для оптиміста немає ситуації, з якої не можна було б знайти вихід. Світло в тунелі - те, що допомагає не втрачати надію. Нарікати чи плакатися оптимісти не будуть, бо вірять у happy end.

А тих, хто світиться й радіє важко не любити "Не бійтеся мріяти про велике", - з впевненістю скаже оптиміст. Дуже багато всього у нашому житті визначають наші мрії та наше позитивне сприйняття світу. Не заохочую усіх ставати оптимістами, лише заохочую запозичити в оптимістів усе те, що дозволяє їм любити життя.

9. Віддавайте безкорисливо

Що? Час, знання, увага – все, що можете віддати. Як? Через свою професійну роботу, творчість, благодійність. Чому? Бо такий закон життя Напевно, кожен з нас помічав цей закон у дії.

Інколи допоможеш комусь щиро у якійсь невеличкій справі, а через деякий час отримаєш за це добро сторицею. Не знаю прикладів того, що грабіжникам, наприклад, повернулася сторицею за те, що в когось вони щось забрали. Ті злочинці, які не внесли відповідні правки у свою поведінку закінчували своє життя жалюгідно. Прибутки від злочинної діяльності - ніщо у порівнянні з відчуттям щастя від зробленої доброї справи.

10. Постійно творіть

Ризикуйте, експериментуйте, пробуйте! Нащупувати себе, виявляючи у собі якісь нові здатності й можливості, допоможе ще ефективніше себе використовувати. Ідеї, продукти, послуги, які ви пропонуєте будуть максимально затребуваними якщо не просто будете слідувати певним тенденціям, а самі будете створювати у своїй сфері нові тренди.

Ті, хто завжди рухаються вгору більше й побачать. Ті, хто використовують свій потенціал на всіх 100% багато отримують. Ті, хто творять щось нове роблять свій внесок у розвиток людства. Творячи, ми робимо наш світ просто кращим.

Успіхи – це сходинки, по яких треба підійматися. Успіхи – це індикатори оцінки нашої самореалізації. Успіх – не найвища вершина.

Найцінніше - людина, найважливіше - щастя, найвище - любов.