Табачник заспокоює, що українським книжкам допомагатимуть пільгами

— 18 липня 2012, 14:56

Про це заявив міністр науки, освіти та спорту Дмитро Табачник, повідомляє Інтерфакс.

Він зазначив, що на рівні центральних органів виконавчої влади не піднімалося навіть пропозиція про можливість скасування таких пільг для книговидавців.

"Тому вся інформація - це залякування один одного. Наскільки я знаю, ніхто з центральних органів влади такої пропозиції не готував і не розробляв", - сказав міністр.

Табачник зазначив, що програму із надання пільг для національного друкарства Кабмін розробив ще у 2003 році, і вона сприяла істотному зростанню кількості надрукованих українською мовою книг, повідомляють "Українські новини".

Міністр вважає, що цю програму навпаки необхідно пролонгувати й зберегти.

Він також зазначив, що розмовляв з міністром фінансів Юрієм Колобовим і той запевнив, що подібні зміни в Податковий кодекс не готуються і йому про це не відомо.

"Він мене запевнив, що на найвищому рівні такого рішення немає. Хіба що це на якомусь далекому від остаточного прийняття рішення управлінському рівні зроблено, що він про це не знає", - сказав він.

За повідомленнями ЗМІ, 11 липня Міністерство фінансів і Державна податкова служба опублікували інформацію про плани ввести зміни до податкового законодавства з метою скасування пільг для українських книг і преси з 1 січня 2013 року.

Як відомо, раніше президента Форуму видавців Олександри Коваль озвучила прогноз, згідно з яким з січня 2013 року книжки в українських книгарнях можуть подорожчати удвічі.

Свій прогноз вона робила враховуючи зміни до Податкового Кодексу, що нині ініційовані Міністерством фінансів та Державною податковою службою

"Не здивуйтеся, якщо 2 січня ви прийдете в книгарню і побачите, що книжка, яку ви хотіли прочитати, коштує рівно вдвічі дорожче, ніж коштувала 30 грудня", - попереджала Олександра Коваль.

Реклама:

Головне сьогодні