Наталія Заболотна: Прошу вибачення в усіх, кого рішення зафарбувати розпис образило

— 26 липня 2013, 17:10

Про це йдеться у її заяві, переданій редакції "Української правди. Життя".

"Зафарбувати розпис Володимира Кузнецова на стіні Мистецького Арсеналу було важким і неоднозначним рішенням з точки зору сучасного мистецтва і боротьби за свободу творчого вислову. Але є й інший аспект, який у даному випадку слід брати до уваги", - йдеться у заяві Заболотної.

станнє фото роботи в процесі виконання. Фото взято зі сторінки у Facebook Володимира Кузнєцова

"Моє завдання як керівника – боротися за розвиток Мистецького Арсеналу як всеукраїнського міждисциплінарного культурного центру. З цією думкою і тиском відповідальності, що лягає на мої плечі, я прийняла таке рішення. Сподіваюся, що ви його зможете зрозуміти, навіть якщо не зможете прийняти. Прошу вибачення в усіх, кого це рішення образило", - пояснила гендиректор "Мистецького Арсеналу".

Як відомо, у четвер художник Володимир Кузнєцов заявив про те, що його робота "Коліївщина: Страшний суд" заборонена до показу на виставці "Велике і величне" в Мистецькому Арсеналі.

[L]Художник припустив, що причиною заборони його роботи стала наявність на ній сюжету про неправедних священнослужителів, що нудяться в пекельних муках.

Через незгоду з таким рішенням гендиректора, куратор "Мистецького Арсеналу" Олександр Соловйов написав заяву про звільнення. Таку ж заяву написала шеф-редактор журналу "Art Ukraine".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні