Українська документалка "Зима у вогні" має шанси позмагатися за Оскар

— 2 грудня 2015, 13:23

Як повідомляє видання Variety, Академія кінематографічних мистецтв і наук представила короткий список кінострічок, до якого увійшло 15 документальних фільмів, що розглядатимуться для номінації на Оскар.

На початку було заявлено 124 фільми, з яких журі обрало 15. Пізніше буде обрано ще 5.

Фільми-номінанти будуть оголошені 14 січня. Церемонія вручення Оскару відбудеться безпосередньо 28-го лютого.

Раніше українська документальна стрічка "Зима у вогні" здобула приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі у Торонто, Канада.

У кінострічку "Зима у вогні", що описує 93-денний період зими 2013–2014, революцію та Євромайдан, зняту Євгеном Афінієвським, увійшли інтерв'ю з протестуючими, записи з місця подій і великомасштабний погляд на конфлікт.

Як відомо, на початку вересня у мережі з'явився трейлер нового документального фільму "Зима у вогні: українська боротьба за свободу", яку Євген Афінеєвський підготував для американської платформи "Netflix".

Раніше видання Variety повідомляло, що "Netflix" вважає за честь показати стрічку про український Євромайдан. "Євген створив кіно, присвячене героїзму, духу та стійкості українських людей, - сказала Ліза Нішімура, віце-презідент відділу документальних програм каналу. - Створення платформи для поширення його потужного нарративу - це честь для нас".

Як відомо, українська документальна стрічка про революцію та Євромайдан "Все палає" рекомендована до номінації Європейської кіноакадемії.

Реклама:

Головне сьогодні