Арт-десант на березі Сени. Місяць українського мистецтва у Франції

— 26 травня 2016, 16:00

Український проект стане частиною міжнародної арт-платформи "Береги Європи", яка познайомить французів із сучасним мистецтвом країн-учасниць "Євро-2016".

Головний акцент у програмі українського павільйону, як розповіли його кураторки – письменниця та радниця з питань культури Посольства України у Франції Ірена Карпа та культурна менеджерка Анна Корягіна, — буде робитися на містах України та їхніх туристичних принадах.

"Унікальність проекту в його мультикультурності, адже на чемпіонат очікують глядачів з усіх континентів. Тож маємо неймовірну можливість показати Україну сучасну через твори її митців, а також зробити все, щоб після насиченого "Євро" вболівальники відразу ж поїхали відкривати для себе Україну туристичну", – зазначають кураторки.

Український арт-павільйон відкриється 8 червня двома виставками – Kievianer дуету "Брати" та графіки Нікіти Кравцова, який зобразив у своїх роботах найбільші українські міста.

Також у програмі українського павільйону проекти "Граблі" Олександра Каднікова, який розмірковує над вітчизняним колективним минулим, "Від Шевченка до Шевченка" карикатуристки Юлії Носар, яка пропонує іронічний зріз культури України між двома Шевченками — Тарасом та Андрієм, Foot Kiss Костянтина Чернічкіна про український футбольний 2012 рік та виставки робіт Давіда Шарашидзе та Kinder Album.

Аудіовізуальна частина арт-павільйону буде представлена українським відеоартом, вітчизняною анімацією та альманахом короткометражних фільмів "Місцеві" від фестивалю кіно й урбаністики "86".

Також свої твори та їхні переклади французькою в Парижі прочитають письменниці Катерина Бабкіна, Ірена Карпа та Галина Шиян.

11 червня просто неба на березі Сени відбудеться концерт київської групи "Реве та стогне".

Окрім того, що всі учасники "Берегів Європи" матимуть у Парижі власний арт-павільйон, хзудожники кожної з країн у рамках проекту намалюють символічну фреску. Зокрема, українську фреску створить художник Сергій Радкевич.

Український арт-павільйон діятиме в Парижі за підтримки Федерації футболу України.

Інформаційний партнер проекту – УП.Культура.

Реклама:

Головне сьогодні