Фільм "Волинь" отримав 9 із 14 статуеток польського "Оскара"

— 22 березня 2017, 13:32

Фільм Войцеха Смажовського "Волинь" здобув найбільше нагород під час вручення щорічної премії Польської кіноакадемії "Орли-2017", що відбулася у Варшаві.

Фільм "Волинь" здобув найбільше нагород Польської кіноакадемії. Фото varianty.lviv.ua

Стрічка отримала 9 з 14-ти польських "Оскарів" у категоріях, до яких вона була номінована, повідомляє Укрінформ.

Фільм здобув відзнаки у категоріях "найкращий фільм", "найкраща режисерська робота", "найкращий сценарій", "найкраща музика", "найкраща операторська робота", "найкращий монтаж", "найкращий звук", "найкращі костюми", а також отримав нагороду глядацьких симпатій.

Картина "Волинь" отримала схвальну реакцію в Польщі.

[L]В українських ЗМІ тривалий час не вщухали дискусії як щодо об'єктивності цього фільму і відповідності окремих сцен історичним фактам, так і потреби його появи саме зараз, коли триває війна на сході України, а Росія шукає будь-які приводи, аби посварити українців з поляками.

Польське посольство хотіло організувати показ фільму в Києві, але офіційної української прем'єри так і не відбулося.

Під час урочистості "Орли-2017" польські кіномитці також виступили на підтримку ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова.

Польські кіномитці також виступили на підтримку ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. Фото pnf.pl

Присутні у Польському театрі подивилися фрагмент документального фільму про Сенцова, а потім, закликаючи владу Росії звільнити Сенцова, підняли вгору картки з написом англійською мовою "Release Oleg Sentsov".

Реклама:

Головне сьогодні