Тест

У Академії меднаук переконують, що хворих із Лаври вже є куди перевезти

Національна академія медичних наук України запевняє, що клініка Інституту епідеміології та інфекційних хвороб на вулиці Галицький, 4, у Києві готова прийняти хворих.

Про це повідомляє прес-служба Національної академії медичних наук України.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція України засвідчила відповідність закінченого будівництвом об’єкта: капітальний ремонт будівлі під клініку ДУ "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім.. Л.В. Громашевського НАМН України" на вул. Галицький, 4, у Подільському районі м. Києва", - йдеться у повідомленні.

"Сертифікат виданий на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації від 20.08.2013 року", - додає прес-служба і демонструє сертифікат.

Раніше ВІЛ-позитивні пацієнти клініки "Лавра" прикували себе до ліжок на знак протесту проти виселення з клініки на території храмового комплексу. Вони пообіцяли залишатися в ній доти, доки клініка не переїде в обіцяне приміщення по вулиці Амосова, де знаходиться держустанова Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМНУ.

У четвер, 12 вересня, пацієнти продемонстрували копію доручення, в якому зазначено, що стаціонар клініки повинен переїхати в будівлю колишнього шкір-вендиспансеру по вулиці Галицькій. Дана будівля за висновками експертів "не може використовуватися як стаціонар для ВІЛ-позитивних хворих чи для хворих з діагнозом гепатит".

Разом з тим, керівництво НАМН України намагається чинити тиск на лікарів та персонал клініки для того, щоб установа переїхала в будівлю по вулиці Галицькій.

Зранку 12 вересня НАМН повідомила, що клініка "Лавра" по вул. Лаврській,11, не функціонує як медичний заклад. Персонал, пацієнти та обладнання переведені в інші лікарні міста.

Як відомо, клініку збиралися остаточно виселити ще в липні. Повідомлялося, що з неї вже вивозять обладнання.

Проте 11 липня було підписано трьохсторонній меморандум між представниками НАМН України, Києво-Печерської Лаври та пацієнтами. Згідно з ним, сторони домовляються "про недоторканість Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського на території Києво-Печерської Лаври, допоки не буде добудоване нове приміщення для Клініки за адресою Амосова, 5".

Зокрема, у документі зазначалося, що приміщення Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського буде недоторканим, поки повністю не відремонтують будинок по вулиці Амосова, куди має переїхати клініка для пацієнтів ВІЛ/СНІД.