Донбас-тур Сергія Жадана – під загрозою зриву

— 5 квітня 2011, 16:55

Адміністрація театру мотивує своє рішення великою кількістю репетицій, запланованих на цей період. Донецький університет пояснює небажання прийняти у своїх стінах поета та прозаїка завантаженістю студентів під час модульного тижня.

"У нас є певна інформація, від джерел, які ми не можемо розголошувати, що є усна вказівка - не проводити такі суперечливі акції та зустрічі. У нас ця інформація обласного рівня. Але ми не можемо говорити конкретні речі, адже люди, які це говорять, обіймають певні посади і не можуть розкривати себе", - розповів у коментарі "Українській правді. Життя" організатор літературного туру Ярослав Минкин.

Він також зазначив, що із всього запланованого раніше, залишилася тільки зустріч у великому донецькому клубі Чикаго. А в Луганську відбудеться вулична велика акція, куди запрошено всіх шанувальників.

"Ми розраховуємо, що прийдуть близько 500 осіб до будівлі Українського драматичного театру, який дав нам відмову. Тобто ми хочемо зробити таке "літературне пікетування" цієї установи. Потім відбудеться зустріч в іншому приміщенні, але там зможуть розміститися близько 100 осіб, тому не всі зможуть потрапити на неї", - говорить Минкин.

На питання про те, чи відбудуться інші, заплановані раніше зустрічі, Ярослав Минкин відповів, що вони не можуть нічого гарантувати.

"Ми клеїмо афіші, а через день нам телефонують, і кажуть, що не можуть провести зустріч. Ми оголошуємо про проведення конференції, а через день нам повідомляють, що приміщення закривається на ремонт. Тобто якщо ми ще щось будемо зараз обіцяти - 99%, що це не відбудеться", - хвилюється організатор.

Реклама:

Головне сьогодні