Янукович пообіцяв добудувати "Охматдит"

— 1 березня 2013, 15:57

Про це він сказав у коментарі волонтерові Ганні Гопко після прес-конференції у п'ятницю. На прохання пообіцяти добудувати новий корпус лікарні, Янукович ствердно відповів: "Обіцяю".

Як відомо, на території "Охматдит"у йде будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу. У ньому має бути встановлено обладнання, яке дозволить робити складні операції для онкохворих дітей. Зокрема, з пересадки кісткового мозку від неродинного донора.

Зараз батьки змушені відправляти дітей у закордонні клініки, де лікування обходиться у сотні тисяч доларів. Гроші збирають переважно волонтери, адже на лікування всіх українців – і дітей, і дорослих – за кордоном у держави передбачено лише 14 мільйонів гривень на рік.

У грудні Кабмін перенаправив 180 мільйонів гривень, передбачених на реконструкцію Національного інституту раку, на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту".

Наприкінці грудня у клініці вибухнув скандал. Тоді МОЗ звільнив генерального директора лікарні Юрія Галудша.

Трудовий колектив написав відкритого листа президенту з проханням скасувати свій наказ і новий статут. Крім того, Гладуш звернувся до суду.

Він висловив побоювання, що нова норма статуту спрощує процедуру злиття або ліквідації "Охматдиту" і що це, можливо, робиться для того, щоб забрати його майно.

Наприкінці січня МОЗ знову призначив Юрія Гладуша керівником лікарні.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні