Цього року під час незалежного оцінювання вперше будуть 15-хвилинні перерви

— 31 травня 2013, 12:50

Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева на прес-конференції, повідомляє Інтерфакс.

"У нас вперше заплановані так звані технічні перерви, які жодним чином не впливатимуть на сам процес тестування. Це буде спеціально відведений час, і час на виконання тесту залишиться таким, яким має бути", - сказала Зайцева.

Вона зазначила, що такі перерви в середньому триватимуть 15 хвилин, а їх впровадження є вимушеною мірою, оскільки необхідно створити рівні умови для всіх учасників ЗНО.

Зайцева зазначила, що якщо у всіх інструкторів, які контролюють процес проходження абітурієнтами тестів, з’явиться підозра, що хтось списує або користується забороненим пристроєм, то всіх учасників тестування в даній аудиторії будуть перевіряти.

Вона повідомила, що дане нововведення регулюється спільним наказом Міносвіти і МВС.

Раніше повідомлялось, що цього року очікується посилення контролю над випускниками під час проведення ЗНО.

"Будуть зібрані спеціальні мобільні групи, до складу яких увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів. Під час перевірки пунктів проведення ЗНО вони будуть користуватися металодетекторами і іншим спец обладнанням", - розповідала Зайцева.

Минулого року такі перевірки проводились на 35% пунктів проведення тестування.

"У цьому ж році цифра збільшиться до 70%. Така мобільна група може з'явитися як до проведення оцінювання, так і на перерві під час тестування", - додала директор УЦОЯО

Реклама:

Головне сьогодні