Після скасування "Маршу рівності", активісти влаштували веселкову акцію з кульками. Фото

— 5 липня 2014, 17:02

Про це написала на своїй сторінці у Facebook Олена Шевченко, співголова оргкомітету КиївПрайду2014 та лідерка столичної ЛГБТ-організації "Інсайт".

"Вчора міліція відмовилася забезпечити нам право на мирні зібрання. Але сьогодні ми все-таки провели веселкову акцію в форматі флеш-мобу! Ми пройшли з плакатами і кульками до арки Дружби Народів, де випустили кульки зі слоганами в небо", - написала Олена.

Як відомо, у п’ятницю організатори столичного "Маршу рівності" були змушені скасувати ходу, оскільки міліція повідомила, що не зможе гарантувати безпеку заходу.

"Марш Рівності не має нічого спільного з карнавалом. Це правозахисна хода. Але ми змушені скасувати його проведення, оскільки почули від очільників столичної міліції, що вони не гарантуватимуть безпеку для людей, які вийдуть на Марш. Необґрунтовані ризики — не на часі. Проте дискримінація в Україні є. Це проблема для багатьох українців та українок", - розповідала у п’ятницю Олена Шевченко.

Наразі триває Міжнародний форум ЛГБТ "КиївПрайд2014". "КиївПрайд" було започатковано 2012 року.

Тоді проведення публічної акції було заблоковано хуліганами та радикалами, з якими столична влада не впоралась. Проте минулого року "Марш Рівності" у рамках КиївПрайду2013 успішно відбувся в столиці за участю високих гостей.

Попередня київська влада хоча й поставилася непривітно до проведення цього правозахисного заходу, проте виправила помилки 2012 року та забезпечила для Маршу–2013 посилену охорону силами спецпризначенців.

"Марш рівності" 2013 року також повністю розвіяв побоювання мешканців і мешканок столиці щодо "непристойного" формату цього заходу, адже він відбувся як хода звичайних людей із правозахисними гаслами.

Реклама:

Головне сьогодні