Російська православна церква призначила два свята Святого Патрика

— 16 березня 2017, 15:15

Спеціальна комісія Московської патріархії Російської православної церкви внесла ім'я Святого Патрика до місяцеслова (офіційного календаря з днями пам'яті святих).

Це сталося 9 березня на засіданні Синоду РПЦ МП в Свято-Даниловому монастирі, пише "Новая газета".

Над впорядкуванням переліку комісія, яку очолює митрополит Климент – офіційний опонент патріарха Кирила на патріарших виборах 2009 року, працювала два роки.

Передбачається, що комісія продовжить роботу і далі, і російський календар буде постійно поповнюватися "нововиявленими" іменами західноєвропейських подвижників християнського благочестя.

Спеціальна комісія РПЦ внесла ім'я Святого Патрика до офіційного календаря з днями пам'яті святих

Відтінок сенсаційності рішенням Синоду додало наявність в затвердженому списку "святителя Патрикия, просвітителя Ірландії (пам'ять 17/30 березня)".

Так, в офіційний календар РПЦ МП тепер увійшов знаменитий День святого Патрика, який відзначається у всьому світі 17 березня.

[L]Дріб у даті означає, що Московська патріархія визнає цю дату коректною за старим, юліанським стилем, та за новим, григоріанським, введеним в Росії в 1918 році, вона відповідає 30 березня.

"Тобто благочестивим руським православним християнам пропонується святкувати День св. Патрика все-таки не з іншим християнським світом, а по-своєму – на 13 днів пізніше, так само, як, наприклад, Різдво", – пише газета.

Католицька церква відзначає День св. Патрика порівняно недавно, з XVII ст., а в Ірландії – це національне свято.

Реклама:

Головне сьогодні