Facebook додає функцію "вимкнути друзів" на 30 днів

— 18 грудня 2017, 12:15

Соціальна мережа Facebook запускає нову функцію, щоб дозволити користувачам контролювати наповнення своєї стрічки новин.

Фото BrianAJackson/Depositphotos

Тепер охочі зможуть скористатися кнопкою "Відкласти" ("Snooze"), йдеться на Тechcrunch.

Функцію можна буде застосувати, натиснувши у верхньому правому кутку допису на Facebook.

Вона приховає пости цього користувача чи групи на 30 днів.

[L]Ця опція створена для того, щоби охочі могли вимикати сповіщення та не бачити новин від певних друзів. Зараз це можна зробити, зайшовши на сторінку користувача й натиснувши "Не стежити" ("Unfollow").

Однак нова опція передбачає, що не треба буде заходити окремо на сторінку.

Творці соцмережі вважають, що ця функція допоможе, наприклад, людям, які були у стосунках, а потім розійшлися, вирішивши підтримувати соціальні зв'язки.

Крім того, вона допоможе "вимкнути" користувачів? які щодня по кілька разів викладають свої фотографії або дуже часто поширюють пости.

Раніше у Facebook заявляли, що фільтруватимуть пости користувачів, які спамлять.

Щоб зменшувати кількість низькоякісного наповнення стрічки новин, розробники вирішили, що пости, які надто часто з'являються та не є інформативними, містять неперевірену інформацію, будуть фільтрувати.

Крім того, відомо, що служба безпеки соцмережі Facebook щодня закриває 1 мільйон акаунтів, більшість із яких створена спамерами, шахраями та хейтерами.

Однак враховуючи те, що Facebook’ом користуються понад 2 мільярди людей, розробникам все одно не вдається прибирати усіх потенційних "загрозливих суб’єктів" та іноді вони можуть вилучити акаунти, фото, відео чи дописи, які не становлять жодної небезпеки.

Нещодавно Facebook розпочав у Австралії пілотну програму боротьби з порнопомстою – публікацією інтимних фотографій та відео без згоди.

Реклама:

Головне сьогодні