Навіщо у США ялинки після свят викидають в озера. ВІДЕО

— 28 грудня 2017, 09:58

Департаменти рибальства і природокористування США просять американців не знищувати різдвяні ялинки, що засохли, а збирають їх і кидають в озера.

Ялинки готуються до занурення в озеро у Каліфорнії. Фото theverge.com

Сухі рештки свят створюють так звані рифи, у яких можуть ховатися мальки, аби їх не з'їли великі риби, йдеться на The Verge.

Крім того, що ялинки можуть відтворити рельєф озера, зіпсований людською діяльністю, вони також стимулюють ріст водоростей і рятують екосистему озер в цілому – водоростями харчуються водяні клопи, клопів їдять маленькі риби, а мальків з'їдають більші риби.

"Якщо уявити дно озера без рослинності, воно голе, можна сказати, двомірне. Помістивши ці рифи в озеро, ви створюєте тривимірний простір для риб. Ви просто створюєте цілу екосистему", – розповів фахівець із рибного промислу Каліфорнії Джозеф Салліван.

Непродані та просто засохлі ялинки після свят викидають у каліфорнійські озера із 1990 року. Станом на 2014 рік Саллівану та його попередникам вдалося вдалося майже повністю оновити рельєф озер свого регіону.

"Ми збираємося припинити викидати ялинки, тому що зараз у цьому вже немає необхідності", – говорить Салліван.

Рифи з ялинок продовжують робити природоохорнці в Іллінойсі та Арізоні. Там назбирують до тисячі непотрібних різдвяних дерев щороку.

Далі по 2-3 дерева скріплюють, а потім викидають у воду із 25-кілограмовим вантажем (інакше дерева просто плаватимуть на поверхні води).

Дерева перегнивають у воді приблизно 4-5 років.

Вас також може зацікавити:

Двоє американців знають, як ідеально позбутися ялинки після свят

7 альтернатив зрубаній ялинці

5 помилок, яких ми припускаємося при виборі ялинки

Як дерева переживають зиму і чому ялинки вічнозелені. ВІДЕО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні